Hledam schema na TV TESLA LCE CK-5086W/Tchassis190-932017-P1

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Milhouse

Hledam schema na TV TESLA LCE CK-5086W/Tchassis190-932017-P1

#1 Příspěvek od Milhouse »

Nemáte prosím někdo schéma na tuto TV.Jsem začátečník a bez schematu bych na to strávil moře času.
Děla to to,že při zapnutí pořád svítí dioda pohotovostního stavu,ikdyž obrazovka začne žhavit a zvuk jede,ale obraz nikde.Ikdyž pořád svítí dioda pohotovostního stavu,tak na dálkaču když to zkoušim vypínat,tak to akorád jakoby se snaží vypnout,ale jede to pořád.
Závada začla tím,že TV byl v pohotovostním stavu,ve zdroji vybochl kondenzátor 100mikro/160V (c517).Po výměně to dělá zminovany problem a prosím tedy o schéma.Díky.
Frenky

#2 Příspěvek od Frenky »

Podívej se na staré příspěvky - opravy zdroje LCE.Máš vadné CE v primární části zdroje !!v TV budou ještě další závady...tady se stále opakují,bude toho móóc..Než se do toho pustíš,pořádně si to přečti,ty zdroje jsou v podstatě stejné.
Milhouse

#3 Příspěvek od Milhouse »

Díky a nevíte ještě prosím s kterým jiným tv by schema mohlo být stejný?
Milhouse

#4 Příspěvek od Milhouse »

Tak pak zavas uz jsem po rade nasel.Byl vadnej Elko 47mikro v primaru zdroje a mel jsem velky napeti b+ 160V,proto mi tam predtim explodoval kondik.Pak odesly spinaci tranzistory co zapinaji VN cast.Zitra jsu koupit soucastky,tak uvidime co to potom udela.No mozna exploze ;) Samozrejme pro jistotu vymenim i ten druhej elko v primaru a ty dva v sekundaru na 160V uz sou novy.
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

Vyměnit oba elyty ve zdroji dát tam 47uF 63V.
Vyměnit spínací tranzistor pro B+ za BUT11 a vyměnit i jeho kamaráda kterej ho pomáhá spínat za 2SA1013.
Vyměnit elyty na sekundáru většinou 100uF na 160V.
Kouknout na sekundáru trafa a VN trafa na pojistné odpory, diody a vertikál.
Skontrolovat zenerku 12V a její pracovní odpor. Z té zenerky se krmí videoprocesor pokud je to LCE kde je AN5511 když je to LCE s TDA8362 tak tam ta zenerka neni.

Už se mi několikrát stalo u LCEček hlavně u 37cm obrazovky, že ten zničenej zdroj oddělal některou katodu na obrazovce,. Nevim jak je to možný ale stalo se,.
Návštěvník

#6 Příspěvek od Návštěvník »

Tak mam zase nove poznatky:
Ve zdroji oba elyty vymeneny,B+ spinaci tranzistory taky,Elity na sekundaru taky.-Konecne dava zdroj 15V a 110V.Ale...
Na co se mam soustredit drive:
Kdyz uz je odpojena zarovka nebo i zapojena,tak po zapnuti do do zasuvky sviti LED,jako by byl tel porad ve stand-by,ale pritom zarovka se rozvisti(nebo je slyset VN zdroj).Mackani cudkliku na ovladacu je slyset ze to reaguje,ale pritom by to melo byt v tom stand-by.
Ikdyz je zapojeno VN a zarovka uz ne obraz nenabehne a zvuk jo.
Mam se tedy drive soustredit na to ze TV sviti to stanby a pritom jede,nebo nejdrive na ten obraz?
Jo a je tam TDA 8362.
Moc by se me siklo to schema,protoze mam jen schema na to AN5511 a tam jsou i misto spinacich tranzistoru rele,tak ani nevim co vlastne dava impulz tem trandakum aby seply.?
Milhouse

#7 Příspěvek od Milhouse »

Smejdi jedni s LCE,to s tim tranzistorem jak jsem nevedel,jak to fungje,tak to je proto ze to maji na desce SPATNE POPSANY smejdi.Starej tranzistor jsem zmerit nemohl kde ma bazi,tak jsem ten novej dal dle popisku na desce a to byla chyba!!!Prohozen C s B u toho bratricka.Ten uz me to reaguje na vypinani dalkacem ,ale LED sviti furt,tak jdu hloubat dale.Toz my zacatecnici ukamenujte me ;).
Milhouse

#8 Příspěvek od Milhouse »

Tak zapinani vypinani OK,vsehny napeti taky,ale ted jsem zakysl,nevim kam se nasmerovat.
Po zapnuti TV nabehne zvuk,na obrazovce se nachvilicku objeví uprostřed bílá horizontální čára,která hned zmizí a obrazovka pak je zhaslá.
Kolega psal zkontrolovat vertikal,ale nevím co si přesně pod tím představit.?
Milhouse

#9 Příspěvek od Milhouse »

Tak jsem zkušebně odpojil složku Blue z RGB a na obrazovce zustavá pruh uprostřed,tzn že mě nejede ta vertikala????Jestli ano,tak co se stara o vertikální roztáhnutí obrazu?
Předem díky za odpověď.
evzena

#10 Příspěvek od evzena »

Milhouse píše:Tak jsem zkušebně odpojil složku Blue z RGB a na obrazovce zustavá pruh uprostřed,tzn že mě nejede ta vertikala????Jestli ano,tak co se stara o vertikální roztáhnutí obrazu?
Předem díky za odpověď.

Proboha!!!! :toilet: Opravdu ti nejede vertikál,proto tam máš tu lajnu,oměř si napájení vertikálu,napiš co jsi tam naměřil a potom se uvidí( nevím proč jsi odpojoval B na RGB. :opravar:
Milhouse

#11 Příspěvek od Milhouse »

Protoze obrazovka byla mrtva uplne a ta cara se tam ijbevila az jsem odpojil jednu ze slozek.Jsem hold zacatecnik a teprve se ucim.Nevim co se zde stara o ten vertikal,tak prosim trosku upresnit a pak mohu zmerit napeti.
Milhouse

#12 Příspěvek od Milhouse »

Na koncovem stupni vertikalu je +vcc na tento obvod 25V (TDA 3653B)
evzena

#13 Příspěvek od evzena »

Kolik máš na 6.a 9. pinu toho IC ?
Milhouse

#14 Příspěvek od Milhouse »

Proti zemi jak na 6,tak i na 9 - 25 V,proti sobe nic.
Milhouse

#15 Příspěvek od Milhouse »

Bylo vadný to TDA3653B. TV už jede v pohodě.Díky moooc za rady.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“