Foťák prohlásí baterii Liion vybitou při 3,7V
Moderátor: Moderátoři
- czatlantis
Foťák prohlásí baterii Liion vybitou při 3,7V
Nebo spíš co vedlo výrobce dát tam takovýhle napětí?
Pro rýpaly - ne, baterka nemá velkej vnitřní odpor, zkoušel jsem to připojit přímo na zdroj a snižovat napětí. A ne, nejsou tam přechodový odpory na kontaktech, protože jsem to napájel přímo na desku. Taky zajímavý, že foťák dokáže fungovat ještě při 2,7V (když je prudce sníží napětí, tak než si uvědomí, že je vybitej, tak ještě normálně svítí displej a všechno i při těch 2,7V).
- czatlantis
Kapacitně velmi malá baterie pro velký odběry prostě hodně cvičí s napětím a výrobce asi naprogramoval častější nabíjení radši než hluboké vybíjení s ohledem na životnost. Kdyby tam byla baterie 4Ah, foťák by měl o 5 deka víc a napětí by to drželo, ale tudy vývoj nejde.
- czatlantis
- czatlantis
- czatlantis
I vybitá baterka může mít skoro plnej počet voltů, ale nedá žádné ampéry a v tom je problém.
Musíš ji změřit ampérmetrem. Třeba já mám ampérmetr do 3A a vím že nové i obyčejné tužkovky dávají víc (ručička vylítne nadoraz), kdežto vybitá na kterou už ani nesvítí baterka dává 0,2 A a to už vím že je na vyhození.
A když změřím volty tak nová má 1,5 V a úplně vybitá klidně třeba 1,3 V takže podle voltů nic nepoznáš.