Co temto LED vadi? Katalogove hodnoty jsem myslim neprekrocil, pokud jsem tedy mel spravny datasheet.
Fenomeny u bilych LED
Moderátor: Moderátoři
Fenomeny u bilych LED
Co temto LED vadi? Katalogove hodnoty jsem myslim neprekrocil, pokud jsem tedy mel spravny datasheet.
- Artaban001
podle mě nějakým způsobem se degradací čipu mění voltampérová charakteristika té diody.
na první pohled mimo téma:
zkoušeli jste někdo měřit H21e tranzistoru před tím, než se dá třebas do měniče a pak ho změřit po půlroce nepřetržitého provozu?
já kolikrát měnil tranzistory v měniči jen pro to, že jim kleslo zesílení pod použitelnou úroveň( konstrukce je podobna jako v měničích pro CCFT pro tunning PC). A tak podobně je to z těma diodama..
Re: Fenomeny u bilych LED
WLAB píše:... Po prvnim "odejiti" jsem proud snizil, ale bez efektu.
O koľko si prúd znížil?
Součástky MADE IN CHINA znamená:
Katalogové údaje pro max. proud a napětí snížit nejlépe o 20 až 40%.
Pokud grafy ukazují nízkou hodnotu "nežádoucí" veličiny (zkreslení apod.) v praxi je potřeba počítat i s 2x vyšší hodnotou.
U "žádoucí" veličiny (zesílení, výkon apod.) počítat téměř s poloviční.
Životnost: pokud píšou 10000 až 40000 hod., podělit 2-mi až 5-ti.
Asi tak
OK, od jakeho vyrobce tedy brat bile LED? Vymena tech LED je totiz pomerne narocna vec.
Jinak predmetem prispevku nebylo ani tak nadavani na smejdy, ale pideni se po pricine. Preci jen zadne jine LED, byt i z Ciny, to nedelaji.
devo70: proud jsem snizil asi o 40%.
Jinak odpověď na tvou otázku:"Co temto LED vadi?"
Už jenom to, že se zapojí do obvodu elektrického proudu a začnou se zahřívat.
Holt je potřeba počkat, až někdo nalezne Ameriku tzn. odzkouší ten "správný" typ LED a podělí se s námi.
Samozřejmě že do té doby výroba těchto LED buď zanikne nebo přejde na nižší level.
Jak řekl kdysi klasik:"Představte si jaké by to bylo, kdyby spotřební elektronika vydržela dostatečně dlouho na to, než bychom skutečně potřebovali nový typ spotřebiče."
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
WLAB: napiš, jaké diody jsi přesně použil + datasheet, ať se bavíme trochu v konkrétní rovině. Taky by nebylo špatné uvést jaké množství těch LEDek bylo, jak byly "narovnané" a jak to celé vypadalo (nejlíp foto). Pokud ty LEDky narovnáš tak, jak je to tady, tak nesplníš požadavky vyplývající z katalogu ani při polovičním proudu.
Banda: Ano, ze jim vadi zapojeni do obvodu, chapu...
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
http://www.emsnow.com/cnt/files/White%2 ... ilures.pdf
Existuje ještě jeden lepší článek, ale není zadarmo