Sháním schéma: stereofonní mixážní pultík

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MajklR

Sháním schéma: stereofonní mixážní pultík

#1 Příspěvek od MajklR »

Nemáte prosím někdo jednoduché stereo schemátko na mixování jeden vstup Line a druhý elektretový mikrofon? Nepotřebuji žádné korekce. Pouze nastavení hlasitosti jednotlivých vstupů. Na výstupu nějaký zesilovač, buď IO nebo tranzistorový. Předem děkuji za odpověď. MajklR.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Kdybys četl pravidla, věděl bys, že máš napřed použít Hledat na fóru, pak Download, Upload a hodně věcí se dá najít i kliknutím na Hledat v článcích, i když těch není tolik, aby se nedaly z hlavní stránky prohledat ručně.

Našel bys pak pod výrazem "mix" třeba toto vlákno (samozřejmě vedle asi stovky dalších, z nichž se dá také ledasco vyčíst).
MajklR

Stereofonní mixážní pultík

#3 Příspěvek od MajklR »

Dobrý den, omlouvám se, že jsem se zeptal. Snažil jsem se hledat, ale nenašel jsem to, co bych potřeboval. Jako starší důchodce nejsem tak profík na počítače, jako mladší kolegové. Snažím se nyní zbastlit něco sám. Pěkný den, MajklR. Pokud máte možnost tyto příspěvky vymazat, prosím o to. Udělal bych to sám, ale nevím jak, děkuji.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Není se za co omlouvat, Michale. Jen není jasné, jak moc jednoduchý mixpult si představuješ, těch požadavků jsi specifikoval zoufale málo, proto jsem pro jistotu uvedl odkazy na hromadu odkazů, ať máš nač klikat a z čeho vybírat.
Tak z nich ještě něco nabídnu - tady jsou moduly, z nichž se dá složit mixpult: iHifi81_01.pdf
a tady je přímo celé schéma, jedno z nejjednodušších: mixpult_1.tif
Je tam naznačené, že lze sběrnici doplnit o další vstupy, ale stejně tak ji lze zkrátit.
Podobně stačí i monofonní předzesilovač pro mikrofon, dvěma nezávislými potenciometry jím pak můžeš panoramovat zleva doprava nebo můžeš přes dva odpory (každý na sběrnici jednoho kanálu) vyvést běžec jediného potenciometru a jeho signál tak "posadit doprostřed".
Podobně je možné vypustit i korekce výšek a hloubek za sběrnicí.
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

U těch tranzistorových zesilovačů s regulací na výstupu doporučuju dobře uvážit a nastavit přemodulovatelnost ev. doplnit vstupní atenuátor. Kdysi jsem si uplácal pultík s KC509 na vstupech, krásně nastavil pracovní body, propískal, všechno krásně fungovalo, pak jsem to přinesl na nahrávání a z mikrofonu, který místo 0,5 mV při řeči dával 40 mV před kombem, jsem nahrál kulový.
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Pro mikrofony s větší výstupní úrovní je samozřejmě vhodné dát ještě trimr na vstup nebo, mají-li být elektretové mikrofony používané trvale, si pohrát s hodnotami součástek (jako příklad uvedu [url]http://upload.ebastlirna.cz/index.php?action=downloadfile&filename=mixpult_1.tif&directory=Sch%E9mata/Ostatn%ED]mixpult_1.tif[/url]: zvětšit u vstupních tranzistorů emitorové odpory R3, R103, R9, R109 klidně každý na desetinásobek uvedené hodnoty a zmenšit odpory R1, R101, R7, R107 nastavení pracovního bodu, aby zesilovač, když už se přebudí do omezení, omezoval souměrně obě půlvlny. Tím se dá zvětšit vybuditelnost vstupů o více, než 20dB.
MajklR

Stereofonní mixážní pultík Vyřešeno.

#7 Příspěvek od MajklR »

Dobrý den pánové, moc děkuji za odpověď. Budu se tím muset pomalu prokousat, je toho moc, ale je to perfektní. Ještě jednou díky, hezký den všem přeje MajklR.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“