LCD TV Techwood Natus X 826 II (17MB12-3)
Moderátor: Moderátoři
LCD TV Techwood Natus X 826 II (17MB12-3)
Zdroj funguje (mam 24V, 5V, 3,3V). Rozsvieti sa LED, po zapnuti (cez DO alebo stlacenim P+) LED zhasne, ale panel sa nerozsvieti. Procesor (Micronas VCT 7973P) nedava signal na zapnutie invertora a pravdepodobne zamrzne - nejde uz vypnut do standby (ale nemam original DO, tak to neviem isto).
Procesor hreje, tiez hreje DRX 3961A. Ale HDMI receiver Sii9021ctu je studeny. Okolo Q854 a Q868 niekto nieco spajkoval a netusim, co tam ma byt...
http://elektrotanya.com/vestel_17mb12-s ... nload.html
Pozdravuje Vás Martin
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Po zapnuti napajania vidim aktivitu na I2C EEPROM. Rovnako pri zapnuti zo standby, dalej uz vsak nic - prepinanie programov a pod. Ked vyberiem EEPROM, tak to nejde ani zo standby zapnut.
Zobral som teda z 826 panel - CMO V260B1-L01, ktory vyzeral na prvy pohlad OK. Kym L11 je na 12V, L01 je na 5V a ma iny konektor. Z vadnej dosky 17MB12-3 som zobral konektor na panel a prispajkoval na 17MB25-1 na poziciu CN108. Prepojil som PANEL_VCC na 5V (F172->F171).
Dalej som zistil, ze LVDS konektor na 17MB25-1 ma uplne inak zapojene piny - takze som vytahal z konektora na kabli vsetky piny a poskladal ich tak, aby sedeli.
Invertory maju nastastie rovnake zapojenie aj napatie 24V.
Zapol som tento hybrid a po chvili nabehol obraz
Akurat panely sa nedaju mechanicky zamenit a dosky tiez nie
Problem je v tom, ze ten panel niekedy funguje a ked to rozoberiem na stole, tak to je urcite akurat v tom funkcnom stave...
[edit]
Prepoj c. 5 som zrusil, to bude podla mna blbost (chyba v navode).
Tak ani 6 (GND) a 13 (napajanie) to nerobia...
Este som vyrezal do krytu otvor pre VGA konektor (povodna doska ho nemala). A z povodnej dosky transplantoval HDMI-2 (aj s okolitymi suciastkami), aby som tam nemal dieru bez konektora.