LED osvetleni schodiste
Moderátor: Moderátoři
- buracek0110
LED osvetleni schodiste
Jedna se o ovladaci modul s nekolika IR prijimaci (budu potrebovat 3 - prizemi, 1. patro, chodba) s nastavitelnym casovacem do 10 sekund, OR logickymi cleny pro pripojeni vsech snimacu, MOSFET pro spinani nekolika LED diod s trimry pro pomale rosviceni a pohasnuti svetel.
Jako prijimac chci pouzit TSOP na 38kHz a jako vysilac bezny oscilator s 555 na 38kHz
Nejake napady? Chci pouzit tri snimace s 555, protoze mam strach, ze kdybych pouzil jen jeden a IR snimace pripojil pres OR cleny, ze by to delalo neplechu.
- Přílohy
-
2011-02-12 18-05-51_0001_resize.jpg- Prijimac
- (296.17 KiB) Staženo 153 x
-
2011-02-12 18-07-00_0002.jpg- Vysilac
- (223.09 KiB) Staženo 99 x
- buracek0110
Hill píše:To si s sebou chceš ten vysílač pořád nosit, když půjdeš po schodech?
Nebyl by lepší PIR senzor?
Je tam PIR senzor, chci pouzit TSOP1738. Vysilac bude naproti pres chodbu na stene. Vysilace i prijimace budou 3, jako IR zavora. Pri preruseni signalu dojde k sepnuti tranzistoru v 1. bloku a sepne 555 casovac.
Mel jsem na schodech detektor pohybu, ale mame tocite schodsite a je nemozne ho nastavit aby snimal dobre a navic jak se v zime topi, tak si to blika podle vetru.
Spínat světlo pomocí IR, to taky není zrovna košér.
Když už jsi schopen natáhnout napájení k IR vysílačům, tak už by neměl být problém natáhnout kabely ke světlům a řídit je přímo stisknutím tlačítka.
Automatické rozžínání na chodbách (nedej bože kombinovaný se světelným spínačem) je ve většině případů naprosto k ničemu.
Už jsme o tom tady debatovali.
Banda píše:Automatické rozžínání na chodbách (nedej bože kombinovaný se světelným spínačem) je ve většině případů naprosto k ničemu.
Mám automatické rozsvěcování s pohybovým čidlem na chodbě,časovač na 5min,zdroj světla led 3W.Je to k nezaplacení,než bych potmě nahmatal vypínač,tak se přerazím o něco,co se zapomnělo v chodbě.Ocením to dvojnásobně,když je pod čepicí nějaké to pivko a v noci se hlásí prostata
- buracek0110
Mirda: Palnuju 13x bilou LED (na kazdy schod jednu) + 7 na chodbu, diffused, podel podlahy v liste. Rosvicene cely vecer ne, vadilo by mi to. Mame dvere ze sklem. Chci to prave misto toho detektoru pohybu co si furt cvaka, budi me to. Soukrakovy spinac mam, ten tam bude aby to nezapinalo ve dne.
Pikofarad: Inspirovalo me tohleto: http://www.youtube.com/watch?v=Ir_cqS6oV5U , ale na to udelat neco s Procesorem fakt nemam zkusenosti (mam problemy s timhletim
- buracek0110
- frantajetel11
- buracek0110
Uz se na tom pracuje
Snad to pojede i v praxi stejne jak v simulatoru.
Pak jak to rozchodim tak sem dam schemata a program.
Prejte mi stesti at to funguje
Snad vam tu ted nespamuju, ale prave jsem dodelal zapoeni a dopsal program, tak mam radost a doma nikdo nechape moje nadseni, tak pisu aspon tu