Prosím o radu-jak elektronicky rozepnout obvod
Moderátor: Moderátoři
Prosím o radu-jak elektronicky rozepnout obvod
Do auta potrebuji zabudovat GSM pager uGate2 od Flajzar.cz. Tento pager se spina do aktivniho stavu privedenim stale GND na jeden ze vstupu (po rozpojeni se deaktivuje). Ovsem na vystupu z autoalarmu nelze takovy signal ziskat,jedine co lze je to, ze mam kabel na kterem je 12V do chvile nez alarm aktivuji,pak zmizi-do chvile nez opet auto odemknu.
Takze potrebuji nejaky jednoduchy obvod za pouziti cehokoli, na cene nezalezi, ktery po odpojeni napajeni 12V sepne obvod- GND posle na vstup pageru. Dulezite je ze bych rad aby obvod mel minmalni spotrebu a nezahrival se (ve chvili kdy bude auto odemcene a 12V bude privedeno, nekdy i nekoli desitek hodin). Proto nechci pouzit prachobycejne jakekoli jazyckove rele...
Snad jsem to popsal alespon trochu srozumitelne, pripadne cokoli upresnim. Kazdopadne spinana nebude temer zadna zatez, jen GND (jako potrebny impuls..). Napeti muze variovat mezi 11-14,5V.
Dekuji za jakekoli reakce!
http://www.gme.cz/cz/agq20012-p634-754.html
žádné relé by se nemělo ohřívat tak aby něco zapálilo, v případě strachu by bylo dobré použít starší relé Tesla, které měli kovou hermetizovanou krabičku, mají ale odběr cca 60 mA
ok1xgi píše:Nojo, to je rele jako kráva... má cívku 220Ohm, to mini co jsem Ti posilal má 1kOhm. nevím proč Ti nacpali 16A rele...
Aha.. takze logicky to cos mi poslal se nebude zahrivat temer vubec,respektive zhruba 4-5x mene? Jinak prosim neporadil bys mi od GM jeste jine? Zrovna to cos mi poslal nemaji skladem a na objednavku je min.odber 5ks
A v Práglu je maji....skara ted jsem si vzpomnel, taky tam zejtra musim...