Teploměr do el. trouby

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vasekpetr1

Teploměr do el. trouby

#1 Příspěvek od vasekpetr1 »

Ahoj, chtěl bych do svého stařičkého elektrického sporáku ženě přibastlit digitální teploměr. Mám doma v šuplíku ICL 7106 i s původním displejem (2,5 řady), pár návodů a schemat jsem našel, jenže ty končily na zobrazení +199. Já bych chtěl horní konec zobrazení okolo 250ºC, čili rozsah v kladné hodnotě 30 - 250ºC. Bylo by něco takového? Ještě kdyby se k tomu dala přidat třeba minutka na odečítání, to by asi šlo přes nějakou PICku s naprogramováním. Nevíte prosím o něčem? Díky.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Buď použít odporové platinové čidlo Pt1000 s patřičným převodníkem, nebo termočlánek - opět s nějakým převodním zesilovačem. Měřicí termočlánky se prodávají například jako příslušenství k multimetrům. Polovodičová čidla (něco jako je KTY81-10) končí svůj život na hranici 150°C, v té troubě je běžně minimálně o 100°C víc.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Nevím jak s použitelnou teplotou , ale ostatní fce určitě z AR automat nielen na zaváranie .
vasekpetr1

#4 Příspěvek od vasekpetr1 »

Zkusím to vyšpekulovat s termočlánkem typu E, ten by měl mít rozsah -250 až 350ºC, nebo spíš typ J s rozsahem 0 - 750ºC. Podle této tabulky http://srdata.nist.gov/its90/download/type_j.tab zkusím vyřešit převodník, který bych napasoval k měřáku. Ten původní nápad s ICL7106 asi přehodnotím, chci to dostat do nějaké menší krabičky možná s LED displejem.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“