Tak jsem zde zas. Na svem pc v dilne jsem mel v pc hromadu let 300W zdroj. Kopl jsem ho do prcic a pouzil novator 500W. A jak jsem postupne pridaval a menil hw, pri podle me bezduvodnem obcasnem zamrzani systemu si myslim ze je zdroj uz nevhodny. Zakladni deska je Kudoz 7X aprocak Athlon 2400+. V pc mam stabilne dva hdd a obcas pres ide pripojim treti. Zvuk. katru sound blaster, radic usb, a radic pci/ sata. Dale TV kartu Leadtek 2000Hplus. Jednu dvd vypalku, jeden vetrak navic a grafiku GF 6600 s pripojenym pridavnym napajenim. Ted jsem delal system winXP s sp1. Uz to bylo potreba. A nastal problem. Stahnul jsem posledni ovladace ke grafice. Pri instalaci jak je tam okno kde je info nview a ovladace, je poznamka ze se instalace nezdarila. Stahl jsem o par cisel starsi ovladac a je to to stejny. Jako monitor mam lcd ktere system neidentifikoval. Je v ovl. panelech pouze displej a otaznik. Stahl jsem SP2 nainstaloval a musel opustit svuj kutloch. Nevim jak po instalaci SP2 se bude tvarit system na monitor. Ovladac na monitor jsem nemohl najit. Zdejsi odbornici z fora mi pomohly. A ovladac sel nainstalovat. Pamatuji ze nekakym krkolomnym zpusobem. Ale sel. Ale ted, kdyz ten inf soubor pouziji jako ovladac pro lcd, system zahlasi ze neobsahuje informaci o zarizeni, ci tak nejak. A grafika se v systemu hlasi jako zarizeni VGA. Proc nejde nainstalovat ovladac grafiky. Dekuji
Upresni výrobcu a presné označenie grafickej karty a monitora, niektorí výrobcovia majú upravené drivery podľa svojho, vtedy je najlepšie ťahať ovládač priamo z ich stránky.
Grafika je origos nvidia. Instalace SP 2 probehla korektne. Po spusteni instalatoru ovladacu nvidia jsou dve moznosti instalace. Ta prvni ze zachova veskere nastaveni, ta druha vse smaze a nainstaluje to komplet. To se ale z toho okna nedozvim, ktery je k cemu. Az po vyberu si prectu co se bude dit. Pred SP2 jsem zvolil zpusob instalace se zachovanim puvodniho nastaveni. Nevim proc zachovat kdyz byl os cista jako panna. Nijak jsem nad tim nehloubal. Coz byla fatalni chyba. Po instalaci aktualizace os SP2 jsem volil variantu nezachovavat nastaveni. Takze kompletni instalace ovladacu. A je to OK. Asi jsem tohle mel udelat i v prvnim pokusu instalace. Neudelal. Snad si to budu priste pamatovat a taky vice cist text co je na monitoru.
Skús ovládače, pod ktorými grafika chodila v dobe jej slávy. U nových ovládačov je osekaná podpora starších kariet a nechodia korektne, alebo vôbec, hoci sa uvádza, že sú podporované.
Já mám v PC ATI RADEON X1650pro Ještě donedávna jsem v pohodě jel na nejnovějších ovladačích. Před pár dny jsem z nostalgie nainstaloval hru Star Wars: Knihts of the old republic II i s posledním patchem a ejhle. Hra sice šla ale veškeré 3D prvky byl jeden velký artefakt. Pomohl až downgrade na starší ovladače neoriginální radeon omega drivers.
Před týdnem jsem podobnou chybu řešil a taky v XP ale sp2.Ovladače na grafárnu to nechtělo a psalo kod 10.Byla vadná,na modrém podkladu to dělalo skoro neviditelné prouhy asi 5cm široké na LCD,dal jsem ji do jiných PC a stejný.Nová to vyřešila.
Mozna jsem se uz tady na to ptal. Ma cenu , vyznam, pouzit AGP ovladac ktery je soucasti ovladacu VIA, pro os WinXP prof se servis packem SP2 . Vse funguje. Ale mohlo by treba lepe, ne?