Ahoj všetkým.Neviem nikde zohnat,ani cez google,dokonca ani majstri elektrikári mi nevedia poradiť.Možno je tu niekto kto to vie.Klasická varičová gulatá doska vo vnútri s odporovým drôtom.Jediné označenie na nej je:984 EGO 1931 1500W.Idú s nej štyri dráty označené 1,2,4,3.Ako ich mám zapojiť na prepínač?Alebo ako sú špirály vlastne pozapájané?Možno je to pre toto fórum triviálne,tak sa dopredu ospravedlnujem.
kdybys dal obrázek,možná by to pomohlo víc.Taky bych změřil odpory jednotlivých vinutí.Jestli je jedno s odbočkami nebo dvě samostatné....Z toho už by se dalo něco vykoumat
EGO 1500W by měla být klasická plotna do sporáků MORA, FIKO apod. Ve výkonu 1500W se vyrábí provedení průměr 180 mm - standard nebo 145 mm - rychlovarná. Propojení svorek má být na stejná čísla u přepínače (pokud má svorky označeny) nebo jestli je to ve sporáku tak se podívej na ostatní přepínače případně na schéma podobného typu - klasické sporáky mají to přepínání principiálně stejné. Pozor - podle čísel, ne podle pořadí vodičů - vyskytuje se pořadí 1-2-3-4; 4-3-2-1; 1-2-4-3 i 4-3-1-2.
Naposledy upravil(a) Achab dne 08 bře 2011, 10:38, celkem upraveno 1 x.
To achab.Vývody u špirál by mali sedieť s vývodmi orig.prepínača.Ano.Lenže prepínač nemám a ani nebude používany pri prevádzke.Mne by možno stačilo zistit vývody na ktoré by išla na max.výkon.
nie som si istý ale kedisy som to riešil tak že som novu platnu zapojil podla starej a potom som zamenil 1 z 2 kov a 3 zo 4 kov, potom som to ohmicky kontroloval či sedia odpory na jednotlivých stupnoch.
Tady je schémátko pro 7-mi polohový přepínač výkonu ve spolupráci se čtyřvývodovou plotýnkou. Dá se z toho vyčíst vše potřebné, včetně vnitřního zapojení plotny...
http://www.elektrohadrava.cz/obrazek.ph ... d40411.jpg
Tak brtnik mě ušetřil hledání. Je to tak, maximum 1-2; 3-4, zbývající kontakt značený 0 (někdy 5) spíná signální doutnavku. P1 je ovykle fáze, P2 nula (u přepínačů Drehfs 4A - 2A, signální 5A).
Obecně je to tak , že plotna má 3 odpory v serii . To si vyměříš , no a pak zapojíš tak , by byly všechny paralelně . Tak poznáš i plotýnku co má jeden odpor a pojistku .