Jak zjistit operatora?
Moderátor: Moderátoři
Jak zjistit operatora?
- tomasjedno
Něco se musí předávat v průběhu přihlašování - aby se zobrazila identifikace nových sítí, se kterými se mobil/SIM dosud nepotkaly a které v době výroby mobilu/SIM ještě neexistovaly.
Něco se stoprocentně ukládá v telefénu či SIMce - nebo alespoň v některých typech.
Zkusil jsem teď svoji SIMku naprat do stařičkého Siemense S35i - ukazuje identifikaci Eurotel-CZ. (při nastavování preferované sítě pro přihlašování se dá dostat do jakéhosi seznamu operátorů, a tam je pod číselnou identifikací naší sítě napsaný Eurotel-CZ). V ještě starším Ericssonovi mi to ukazovávalo ET-CZ, ale to už teď nevyzkouším, je po něm.
Měl jsem tu SIMku narvanou do SE P910i a tam mi to ukazovalo tuším Eurotel (nebo ET-CZ? nejsem si jist) i v době, kdy už to byla O2 a všem kolem ji to ukazovalo. Taky už to teď nevyzkouším, je pryč.
No a teď, v iPhonu koupeném od O2, mi to ukazuje O2-CZ.
Takže, podle těchto projevů, bych si tipnul, že pokud to mobil má ve svém interním seznamu známých sítí, tak se zobrazuje to co je v něm, a pokud nemá, tak se zobrazuje to co se nějak-někdy vysílá.
To ze ti to pisalo ET-CZ na starych telefonoch a na novom telefone pise O2-CZ je spôsobene tym ze novy telefon ma uz zadefinovane v pameti ze kod operatora = O2-CZ takze ignoruje to ze nejaka stara SIM ma v sebe ulozene ET-CZ .
Napriklad ked si dam do stareho 5 rocneho telefonu SIMku anglickeho Orange a prihlasim sa do siete O2-SK tak telefon aj pri vyhladavani siete aj po prihlaseni zobrazuje len kod operatora lebo nazov nema jednoducho kde zobrat kedze anglicka SIM nazov neobsahuje a telefon tiez nie a vysielanie nehrozi . Jedine co sa vysiela je kod siete ale viac nezistis, a podla kodu siete nieje problem zistit operatora v danej krajine .
Napriklad ak do stareho smartphonu strcim svoju O2-SK simku a prihlasim sa do domacej siete O2-SK tak telefon zobrazuje len kod operatora a podtym O2SK ako info zo sim karty, ale samotna siet sa identifikuje len ciselnym kodom a nazov bud je alebo nieje k dispozicii .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
- tomasjedno
Response: +COPS: (<stat>, long <oper>, short <oper>, numeric <oper>, <AcT>),(<stat>, long <oper2>, short <oper2>, numeric <oper2>, <AcT>),...
kde stat = 2 je aktuální síť (0 neznámá, 1 disponibilní, 3 zakázaná)
Zdá se, že není co řešit. Parsing je triviální - čekám na (2 a pak znaky mezi 3. a 4. čárkou jsou to co je třeba načíst. Pokud se (2 nevyskytne, není v síti.