Bosch, hlučná myčka

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sr71

Bosch, hlučná myčka

#1 Příspěvek od sr71 »

Na cca 8let staré myčce Bosch jsem si při posledních 2 mytích všiml, že těsně před ukončením mycího procesu v ní něco nezvykle hučí, zvuk bych přirovnal jako kdyby čerpadlo běželo nasucho nebo něco na ten způsob. Tento zvuk je slyšet pouze cca 1min těsně před ukončením procesu. Je možné že by takto odcházelo čerpadlo? To je ale předpokládám v činnosti nejen na konci procesu, jako druhá možnost mě napadá že by byl vadný hladinový spínač, a čerpadlo vypl pozdě. Máte s tím někdo zkušenost?
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Mohlo by to byt cerpadlo. To by si mohol ty potvrdit, alebo vyvratit servisnym zasahom.
tatramacek

#3 Příspěvek od tatramacek »

Cau. mne toto dela 10 let stara zanusska.. mam za to jako kdyby susila nebo zapla nejaky elektroventil.. nedokazu si to vysvetlit.. cerpadlo myti a vypousteni to neni... Jakoby fakt susila.. pak zmlkne,vypusti vodu a skonci.. Ale ja ji koupil starsi tak nevim esi je tento jev bezny nebo ne.. Mati ma mycku cca pul roku a nesetkala se s tim :wink:
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Přesně tak u čerpadla bez vody jsou lépe slyšet vyjetá ložiska a i hydraulický hluk se zvýší při směsi vzduch-voda v čerpadle .
tatramacek

#5 Příspěvek od tatramacek »

nevim no.. jako mne to dela tak ze mycka normalne jede celej myci proces.. Cerpadlo myti je hlucnejsi jen kdyz mycka nabira vodu.. pak stichne.. a pred koncem myti se objevi ten zvuk pritom oba dva motory jsou vypnuty.. Nevim no. Ale na ty loziska bych se mel podivat.. u toho hlavniho myciho cerpadla.. Bo uz je kapatko hlucnejsi.. A vymenit gufero. Ale docela mam s toho i strach...
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“