Elektrocentrála ZB7A, zkušenosti

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
marli

Elektrocentrála ZB7A, zkušenosti

#1 Příspěvek od marli »

Ahojda,

přivez jsem si domů starou vojenskou elektrocentrálu a scháním k ní nějaké informace.
Na štítku má

rok výroby 1964
3kVA vzor ZB7A-GR(teď dvě písmena co nejdou přečíst)1/SO6
Výrobní číslo 4640602
váha 165 kg

Na generátoru je na štítku Alternátor vz ZG571, na motoru( dvoutaktní 350-tka) typ ZB7AS, pak je tam rozvaděč se dvěma zásuvkama který má na štítku vzor ZR 591 a pak rozvaděč s ovládáním buzení atd.který má na štítu ZR571.

Neví někdo z vás nějaké podrobnosti o téhle centrále, zkušenosti, kdo to vyráběl atd.? O nějakém návodu k obsluze nebo seznamu náhradních dílů bych si mohl asi jenom nechat zdát...

díky,Milan
galjo

#2 Příspěvek od galjo »

čo sa vyrábalo pre armádu , tak o tom sa moc nepísalo. Na štítku nemohol byť výrobca a dokumentácia bola tajná.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Zkus prohledat forum , řešilo se zde .
OK2STO

#4 Příspěvek od OK2STO »

Mám tady návod se schématy k centrále ČSAB6-3-400,
je to 6.kWh a třífázová, co bývala u radiostanic R140. Neljépe kdyby jsi zde umístil foto.
Jarda
marli

#5 Příspěvek od marli »

Koukám že se to řešilo tady, ale tam někdo řešil závadu na regulaci buzení a stejně nevyřešil pravděpodobně. Já jsem svojí centrálu ještě nezkoušel nastartovat, musel jsem vyčistit nádrž a ještě mě čeká převařit výfuk protože je děravej, viděl bych to na příští víkend. Chtěl jsem jenom od někoho nějaké poznatky ohledně ovládání téhle centrály. Jinak fotku dodám. Milan
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“