Domací kino Samsung HT-Z220, motor unašeče CD / DVD jednotky
Moderátor: Moderátoři
Domací kino Samsung HT-Z220, motor unašeče CD / DVD jednotky
- RomanoREPAIRS
http://www.alibaba.com/product-gs/27241 ... 350F_.html
Tady je nekdo i prodava.
Důležitá je délka osičky, pak teprve napětí.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Philip_Fry
- Philip_Fry
Já to zjišťuju tak, že motorek připojím k laboratornímu zdroji přes malý odpor (pár ohmů) a osciloskopem snímám úbytek na tom odporu. Dobrý motorek má "hladký" průběh. Poškozené tam mají různé špičky apod. neřádstvo.
Mimochodem - dají se použít i motorky pro výsuv dvířek mechaniky nebo pro posun laseru. Jde jenom o tu osičku.
Edit: Origos motorek jsem otestoval na lab. zdroji. Uz pri 0,9 V ma slusnou silu. Pres spodek motorku jsem do nej vpravil trosku mazadla. Parkar jsem ho projel na 6V. Aby se probral k zivotu. A vrazil jsem ho zpet. Vysledek? Stejne chovani. jak jsem pomohl dvd placce se roztocit, tak se to chytlo a uz 15 minut jede nejaka pohadka. Byl jsem koupit po 10Kc motorky, pouzite. 2 kousky. Jeden ma delsi osku, a ten druhy byl ok. Ale dvd neroztocil. Se zamenitelnosti motorku, moznost pouzit motorek z vysouvanim plata bych si v mem pripade nebyl jist. Ma jine oznaceni nez ten co shanim. Kdyz by to bylo vcelku jedno, asi by tam daly stejny. Ten treti co je na posuv laseru, nevim co je zac. nechtelo se mi ho oddelavat.
- Philip_Fry