Problém (nejen) s wifi-Fujitsu Siemens Amilo L1310G VYŘEŠENO

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Paja250

Problém (nejen) s wifi-Fujitsu Siemens Amilo L1310G VYŘEŠENO

#1 Příspěvek od Paja250 »

Přistál mi na stole uvedený notebook s tím, že nejde zapnout wifi. Googlením jsem zjistil, že je potřeba ovladač "PowerManagersilentmodeRF", který chyběl. Tak jsem ho stáhnul, nainstaloval. Po restartu šlo konečně zapnout wifi, ale objevil se problém jinde - noťas začal náhodně zamrzat, občas padnul do BSOD.
Následovala čistá instalace Win XP Home SP3, všechny ovladače ze stránek výrobce. Origo CD od fujitsu není, instaloval jsem z OEM originálky, kterou používám běžně, když CD od výrobce není. Problém se objevil znovu.
Potom jsem aktualizoval BIOS na poslední dostupnou verzi - stále stejné.
Zkusil jsem tedy memtest, běžel nějakých 23 hodin, bez chyby.
Další 2 dny jsem zkoušel OpenSuse 11.3, funkčnost bez problému, vylučuji tedy HW problém.
Napadá někoho, kde při instalaci woken dělám chybu?
Naposledy upravil(a) Paja250 dne 15 kvě 2011, 13:37, celkem upraveno 1 x.
...A máte to zapojené v zásuvce?
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

Měl jsem fujitsu a jak píšeš nešlo to zapnout. Instalace všeho možného a stále nic. Pak jsem vyměnil wiwfi za inteláckou. Ta zapnout šla v pohodě. A původní jsem dal do jinéhonotebooku a taky šla. Tak jsem je prohodil zpátky a ono to jede bez problémů dodnes.
Dalším příkladem je ACER kde po istalaci webky nejde vetšinou vypnout windows nebo hází modrá okna. Pokud to naislauji z recovery jede ok. pokud z webu nejede. Stačí zakázat řízení spotřeby u USB pro WEBku.
A samé takové prasárny potkávám. Zkus googlovat třeba už na to někdo přišel
Internet - metla lidstva
Paja250

#3 Příspěvek od Paja250 »

Díky, zkusím ještě pogooglit a uvidím. Výměnu wifi karty bych asi jako poslední variantu zkusil taky. Neskutečně mě tyhle "featury" štvou. Zlatej (ještě IBM) ThinkPad T40p.
Paja250

#4 Příspěvek od Paja250 »

Vyřešeno instalací jiné wifi karty. Ale nechápu, proč pod linuxem to jelo.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“