Motorovka pila s hackovym retezem

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Motorovka pila s hackovym retezem

#1 Příspěvek od Celeron »

Ahoj!
Mel jste prosim nekdo v ruce motorovku s tim podivnym hackovym retezem, co se asi pred ctvrt rokem objevil na trhu? Sokovalo me, jak se to brousi. 8O Na konec listy se nasadi s retezem dodany brousitko, motorovka se nahodi, osoli na maximum a opre takovou botkou na brousitku o zem. Za par sekund je nabrousino :!: Koukal jsem na to brousitko a zadny brouseni zubu z boku jako u klasiky, ale zezhora :roll: Ty zuby na retezu maji tvar hodne hladovyho savle hacku, z boku zadny ostri a je jich asi o tretinu hustejc proti klasice. Co tam ridi vyskovy zaber zubu, netusim. Chvili jsem s tim rezal a slo to lip nez s klasikou. Jak to ale vydrzi dlouho bez brouseni a co to udela pri skrtnuti o kamen, nevim.
Jirka
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

Nemáš nějaký odkaz na tu vymoženost? Nikdy jsme o tom neslyšel a ani Google nezná háčkový řetěz 8O
Internet - metla lidstva
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

no klasická motorová pila má má hoblovací zuby, jsou to háčky které ukusují piliny jako malé hoblíky, nebo jsem v rusku viděl sekací zuby jako na kotoučové pile , ale ty sekací kopou, proto se spíš používají ty hoblovací. Tak podle popisi to bude nějaký modifikovaný hoblovací řetěz kterému se brousí shora a ne z čela zubu , ale musí ubývat rychlejí.
PavelN

#4 Příspěvek od PavelN »

Jeden typ výrobce toto používal nevím zda-li to nebyl partner ale používá se to na harvestrojích(záleží na typu)- roztočí řetěz tlačítkem se aktivuje přiložení brusného segmentu a řeže se dál , tyto řetězy dodává OREGON ,jmenuje se to POWER SHARP
cemin

#5 Příspěvek od cemin »

rezis

#6 Příspěvek od rezis »

No nic zůstávám u klasiky. Ono je taky totiž řetěz a řetěz. A připlatit za kvalitní se vyplatí. U tohoto mám pocit zase tvorby stylu pro Béďu Trávníčka.
Internet - metla lidstva
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“