LANPRINT Print Server Type 2
Moderátor: Moderátoři
LANPRINT Print Server Type 2
Mám tu LANPRINT Print Server Type 2 a neviem ako to rozchodiť, aby to fungovalo. Asi to bude chcieť nejaký soft, ale neviem čo mám hľadať, lebo to nemá presné označenie.
Napojím to na tlačiareň (HP LJ 6P), cez LAN to pripojím k routeru čo mám doma PC sieť (DHCP v routeri je zapnuté), a cez adaptér pripojím napájanie 5V. LEDky na tom svietia a blikajú, takže to bude funkčné, ale neviem čo ďalej. Ako a čím to nakonfigurovať, nastaviť aby to fungovalo? Malo by to fungovať pod Windows 98 aj XP (viacej počítačov).
- Přílohy
-
lanprint obr2.jpg- (14.81 KiB) Staženo 109 x
-
lanprint obr1.jpg- (14.08 KiB) Staženo 95 x
Router mu IP nepridelil, ping neviem ako použiť. Nešlo by to priamo bez routeru? Ak to má IP mimo rozsah tak to cez router nepustí. Mám aj crosswired kábel, takže to môžem pripojiť priamo na PC.
Po pripojení na router a vytlačení skúšobnej stránky (tlačítko na tlačiarni) mi vyšla najprv stránka s niekoľkými znakmi (zátvorka, mriežka, obdĺžnik), a potom tá skúšobná stránka.
LEDky sú tam tieto:
POWER - červená, svieti
LAN TX/RX - zelená, občas zabliká
UTP LINK - žltá, svieti (keď je pripojený UTP kábel do routeru)
OPERATION - červená, bliká v pravidelných intervaloch (cca 1 sec)
P READY - svieti keď je tlačiareň pripravená (ako LED na tlačiarni)
P ACTIVE - žltá, nič
Kód: Vybrat vše
arp -aTo vypíše arp tabulku pro vsechny interfejsy.
Ve druhým sloupci se vypisují MAC adresy zařízení, tak by tam měla bejt někde adresa, která je na štítku toho print serveru. V prvním sloupci by měla bejt jeho IP adresa.
Tu pak zkus zadat do prohlížeče ve tvaru http://ip.adresa/ (např. http://192.168.1.1/)
Snad ti to pomůže
EDIT: tak pripojené priamo k PC kríženým káblom. LEDka na sieťovej karte sa rozsvietila, takže pripojenie ide. arp -a píše: Žiadne položky ARP sa nenašli.
na IP 192.168.1.254, nebo 192.168.1.1, nebo 192.168.1.50 apod.
samozřejmě, že musíš taky nastavit svůj počítač do stejného rozsahu sítě . . .
až ti půjde ping na nějakou IP, tak tu IP nastav do prohlížeče a po přihlášení si nastavíš adresu jakou budeš potřebovat . . .
Ještě se podívej jestli tam není někde malý otvor na reset nástrojem(jehlou) do továrního nastavení . . . .
ok1hga píše:připoj počítač cross kabelem a zkus ...
na IP 192.168.1.254, nebo 192.168.1.1, nebo 192.168.1.50 apod.
...
pripojil som, na PC som nastavil IP na 192.168.123.123, masku podsiete 255.255.255.0. Potom som zadal PING 192.168.1.254 a tiež tie ostatné, ale žiadna odozva, pakety sú stratené.
EDIT: otvor (reset) to nemá, iba ak pod nálepkou, ktorú som zatiaľ neodlepoval.
EDIT2: skúšal som nastaviť v PC masku podsiete na 255.0.0.0 a stále mŕtvo.
ok1hga píše:tohle máš špatně, musíš to mít ve stejné síti . . .
Teraz to mám pripojené crosswired káblom k PC. To je jedna sieť, alebo nie?
Už som to otvoril, pripájam foto.
- Přílohy
-
lanprint obr4.jpg- (129.92 KiB) Staženo 122 x
-
lanprint obr3.jpg- (112.45 KiB) Staženo 153 x
Skusil by som pridat podla tej MAC adresy (00:00:1C:CD:98:71) staticky ARP zaznam, ale trochu pochybujem o tom, ci to vobec podporuje TCP/IP... ak nahodou ano, tak web rozhranie to urcite nema.