Nedostatek prostredku QDI P4I865A, W7

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

Nedostatek prostredku QDI P4I865A, W7

#1 Příspěvek od robo »

Aby toho nebylo malo. Vsechny PCI sloty jsou prazdne. Do jednoho slotu vsunu TV kartu Winfast DTV 2000plus. Zapnu pc a obraz ve voknech jede v 16 ci kolika barvach. A u grafiky mam problem, nedostatek prostredku. V tom slotu kam jsem daval TV kartu, byl puvodne modem pro tel. linku. Zkusil jsem ji dat o slot vis, a je to stejny. Prosim o radu. Dekuji
Naposledy upravil(a) robo dne 09 čer 2011, 13:45, celkem upraveno 1 x.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mourek »

co je tam za grafiku ? podporuje tahle TV karta W7? některý ovladače maj problémy. Paměˇmáš pořád 512MB, to je na 7 dost málo
robo

#3 Příspěvek od robo »

Na webu vyrobce tv karty je ovladac pro W7. Operacni pamet mam ted 1.5GB. A grafika GF FX 5600XT.
Přílohy
08-06-2011_00003.jpg
(168.84 KiB) Staženo 107 x
Gringo_Joe

#4 Příspěvek od Gringo_Joe »

no jak vidim IRQ97 tak se nedivim, ze mas malo prostredku.. nepomohlo by ruzne par tech poslednich polozek odebrat?
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Vyzera to na nejaky problem BIOSu.
robo

#6 Příspěvek od robo »

Rad bych tu tv kartu v pc mel. Nevim si s tim rady. Jak na potvoru W7 moc neznam. A vracet se k XP se mi nechce. Ted se k pc do patku asi nedostanu. Ale napadla me moznost zkusit clear cmos. Jako posledni pak naformatovat disk, zastrcit do slotu kartu a nainstalovat znova os. Mozna by se to srovnalo, ale jen do chvile az bych potreboval nejaky hw pouzivat v pci. A budu asi tam kde jsem ted.
keemo

#7 Příspěvek od keemo »

Ako to vyzera s ovladacmi toho prkna? 865 je dost stary chipset a necudoval bych sa keby prave stary HW bol kamenom urazu...
Skontroloval by som v BIOSE moznost priradenia IRQ nastavena na auto a UPDATE ESCD tiez na AUTO...
Este je moznost vypnut COM a LPT porty,pokial ich nebudes pouzivat (co asi pod W7 ee) tym sa uvolnia nejake prostriedky ale len do doby nez nejaku kartu pridas...
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mourek »

No je fakt že je to už asi na W7 dost starý,ale chodit by to mohlo. Ty W7 jsou oficiální, nebo stažený z netu? Ovladače na desku pro W7 asi nejsou? Ke grafice je máš? JInak ty ovládací programy Winfast nějak moc funkční v 7 nejsou, ale nějak by to chodit mělo, tuhle jsem něco podobného instaloval na ASUS také chipset 865 a nějak to chodilo byly problémy s uložením naladěných stanic a DO tak jsem se vrátil k XP. Doporučuji zkusit čistou instalaci s kartou, pokud by problém přetrvával tak zkusit flešnout bios pokud najdeš novější . Prostě tohle železo už je na 7 staré
robo

#9 Příspěvek od robo »

Os je z netu, ovladac pro desku jsem nenasel. Pro grafiku jsem zkusil nainstalovat ovladac urceny pro XP, neb pro W7 neni. Ale rekl bych ze 7 ten ovladac nejak nepobraly, nikde jsem nenasel nview aplikaci. Os jede ok, grafika taky. zahraji si i hru ktera je graficky narocnejsi, musim ji mirne ocesat. Tak jak v XP. Tak grafika je snad ok. Pred instalaci os byl v pci slotu modem. grafika byla ok. Modem jsem dal pric a do slotu zasunul tv tuner. Obraz jel v 16 barvach. Anii jsem neinstaloval ovladace k tv tuneru, nema to smysl. Nepomohla ani rosada se zamenou pci slotu. Bude asi pravdou ze modem je mene narocny na prostredky jak tv karta. A co IRQ 81 az 97-System vyhovujici standardu ACPI. Nekde jsem cetl ze by mohlo pomoci vypnout v biosu ACPI. Ale pote pravdepodobne bude muset nasledovat instalace os. To si necham na konec. V biosu mam ESCD na auto. Zkusim jeste resetnout bios.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Mourek »

A na grafiku není ovladač pro Vistu? Tkže tu TV kartu jsi zatím nezkoušel? Někdy pomůže nastavit při spuš´tění instalace ovladače kompatibilitu s W XP. Takhle jsem do té své 865 dostal zvuk.
pepik9

#11 Příspěvek od pepik9 »

V první řadě máš špatný typ desky v nadpisu. Protože nejsou nainstalované ovladače k desce, tak to jede v líném režimu, bez DMA a pod. Jdi na intel.com a tam si stáhni ovladač k tomu chipsetu.
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Ma to byt asi P4I865A. Ale inak je to nezmysel, ziadne drivery na to netreba (a ani neexistuju).
robo

#13 Příspěvek od robo »

Chyba oznaceni desky opravena. Ja sem ale kun. :sorry:

Ovladac na grafickou kartu urcenou pro vistu jsem zkousel. Bez valneho uspechu. A ovladace k tv karte jsem neinstaloval, kdyz jede monitor v 16 barvach, sem si rikal ze prvne musim tohle dat dohromady. pak prijdou na radu ovladace tv karty.

http://downloadcenter.intel.com/SearchR ... amilyId=40.

Tady jsem nasel inf soubor pro chipset 865. je urcet i pro os W7
robo

#14 Příspěvek od robo »

Ted koukam do notasu a tam je list o cca 240 radku IRQ. Tak to tak asi ma byt.
robo

#15 Příspěvek od robo »

Skusil jsem znova nainstalovat W7. S tv kartou se nerozjede instalacka. Bez ni ano. To bude na urovni biosu.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“