Presso Krups XP 7200, závada 9
Moderátor: Moderátoři
Presso Krups XP 7200, závada 9
Vše jsem sestavil a problém, blikají všechny červené kontrolky a svítí [b]závada 9. Znovu jsem rozebral a objevil jsem na boku válce v kterém se kafe připravuje šrouby zajištěnou destičku se dvěma vývody - modré kabílky a mezi nimi něco? -je to vše opatlané silikonem a myslím, že kontakt není OK, mám dojem, že je to nějaká tepelná pojistka . Pokud někdo víte poradte díky Jindra
Mimochodem - ten snímač je docela choulostivý (SMD odpor na porcelánové destičce) a není radno s ním nějak moc manévrovat - když se uvolní ze správného místa na tělese (vepředu pod tepelnýma pojistkama), tak to může dělat s teplotou psí kusy. A také (kvůli konstrukci elektroniky) je mezi snímačem a kostrou tělesa 230V - neopatrné spojení snímače se zemí končí zpravidla kompletní destrukcí elektroniky
- romankamenek
- Kontaktovat uživatele:
nerad by som zakladal novu temu lebo mam vlastne ten isty problem.
mam EA8050 a vyhadzuje 09.
zistil som ze mi strelila poistka--ta na cervenom kabli. udaje na nej boli slabo vidiet ale co som vycital bolo nejakych 216C,tak som tam dal 216°C/10A.
kavovar sa rozbehol a par kav uvaril,no pri cisteni skoncil 2 min pred kocom..CYKLUS PRERUSENY a znova porucha 09.
poistka KO a teraz ked som sa tu rozcital tak som prisiel nato ze ten tepl.snimac je mrtvy.nenameram ziaden odpor.
ak by ste boli niekto taky ochotny a poradili ci su spravne tie udaje na poistke,,popripade ci sa da ten tep.snimac vymenit-nerad by som kupoval novy bojler .
vopred vdaka za rady.
- romankamenek
- Kontaktovat uživatele:
ja som to meral na tom snimaci.mam to rozobrane cele.bojler mam vytiahnuty.snimac je uplne hluchy.
ja som skusal hladat na nete rozne ntc termistory ale mam obavu tam nejaky supnut.niesom elektrikar tak neviem presne jake parametre budu pripustne.
nieco som vygooglil k tomuto kavovaru.
NTC elektronická regulácia teploty:
Káva: 108 ° C (poloha 1), 113,5 ° C (poloha 2), 122 ° C (poloha 3)
Para: 150-140 ° C
Bezpecnost. vyp.: 190 ° C
_ Hodnota odporu s presnosťou na 25 ° C: 100kOhm +/- 5%
Poznámka: zmena 4-5 kOhm na 1 ° C odchýlke 25 ° C
(prelozene z angl.)
neviem teda jak vybrat ten spravny.
a este mam otazku jak vydolovat ten snimac z toho bojleru.je tam nalepeny ...asi nejakym 2zlozkovym lepidlem.
Vyměnit se dá jenom snímač (ta malá věc, co je připájená na té keramické desce) - bývá buď v pouzdru MELF (u starších kávovarů), nebo klasické SMD (0402 nebo něco takového). Stačí to odpájet a nahradit novým - pájí se to sice blbě, ale v případě nouze se dají dotáhnout vývody až na kontakty s fastonama a celé to zapatlat nějakou teplovodivou pastou. Boiler ale odebítá docela teplo, takže je občas potřeba to pájet dvouma páječkama zaraz.
MKimochodem - originální označení toho snímače neznám, snad něco najdeš.
- Přílohy
-
NTC_SEB.gif- (34.62 KiB) Staženo 496 x
- romankamenek
- Kontaktovat uživatele:
- romankamenek
- Kontaktovat uživatele:
http://www.mmservis-pracky.cz/tesneni-t ... ms-5015004
uz skladem je tak objednavam. ale pecka za kus gumy ci silikonu.