Oprava, pruzneho plosneho spoje ?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bluewave65

Oprava, pruzneho plosneho spoje ?

#1 Příspěvek od bluewave65 »

Ahoj lidi,

vedel by nekdo jakym zpusobem by se dal spravit ohebny pl. spoj ( vedouci k hlavicce tiskarny ) ?

Vyskrabat a pak pretrit nejakym vodivym lakem ?

Mam tu 4 zily prerusene :(

Diky za kazdou pomoc
David
pepito

#2 Příspěvek od pepito »

No tím vodivým lakem jsem to taky párkrát zkoušel, ale bylo to se střídavými úspěchy. Jestli na to má někdo jinou fintu, sem s ní. Ten lak mají třeba v GESu : GES 080 031 26, ale není odolný proti otěru.
pole

#3 Příspěvek od pole »

ten lak naozaj nieje bohvie co.
je to skor taka gebuzina zlatej farby s dakymi ciastockami kovu.
Petr1234

#4 Příspěvek od Petr1234 »

Opravovat tenhle páskový vodič je k ničemu do měsíce je tato závada zase, jedině vyměnit za nový jiná cesta není.
Raptor181
Moderátor

#5 Příspěvek od Raptor181 »

Ak myslis vodivy pasik, tak by som to neriesil. Vymenit za novy a je vybavene...
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
ViPali

#6 Příspěvek od ViPali »

Ak máš na mysli také tie dlhé traky (neviem či v češtine používate názov "šle") súhlasím s ostatnými názormi. Skôr by som však radil kúpiť novú tlačiareň, lebo kábel sám bude asi drahší ako tlačiareň.

Kým ten problém vyriešiš (čo kúpiť) ja by som pripojil tenký medený lakovaný vodič na začiatok a koniec prerušeného pásku (ešte lepšie niekoľko tenkých - čo najtenších - vodičov miesto jedného) a niekoľkými bodkami sekundového lepidla prilepil z vonkajšej strany pásu. !!Voľne - neskrútiť!!
Vojaci kedysi používali špecialny drôt 3x Cu-smalt-bavlna cez ktorý riadili protitankové rakety, ten niečo vydržal (mal som ho pár metrov).
Milan121

#7 Příspěvek od Milan121 »

Záleží co je to zač ten pásek.Jestli se dá odškrávat krycí vrstva.Některé mají nosnou vrstvu z obou stran,tam to nejde.
Jednou jsem nedostupný pásek opravil tak že jsem asi v dél 10 mm obnažil vodivou vrstvu a nanesl vodivý lak a na to přiložil obráceně vodivýma vrstvama k sobě podobný pásek z nějakého vraku.Je to piplačka,ale povedlo se.Zbytek jsem dolepil vteřinovým lepidlem.Je to takové přeplátovaní.Ten plátovací pásek byl pochopitelně delší asi 30 mm,ale obnažen vprostředku jen těch 10mm,zbytek je na vteřinové.Toho laku i lepidla strašné málo,aby se ti to nerozteklo.Vteřinové jsem přidával také až to bylo slepené.Nasálo si to.
Má to ségra na plotru již dva roky a zatím dobrý.Milan121
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Ano, VIPali, používáme výraz ŠLE. Ale i v elektronice, i v oděvnictví se v češtině velmi zabydlel výraz KŠANDA....
ViPali

#9 Příspěvek od ViPali »

EKKAR - to je presne to na čo som si nevedel spomenúť :wink: .
Odpovědět

Zpět na „Poradna“