Originál autorádia

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
cabernet

Originál autorádia

#1 Příspěvek od cabernet »

Nazdar majstri,

v poslednom case je trendom, ze vyrobcovia automobilov vybavuju auta audio zariadenim tak, ze display a cast ovladania je mimo samotneho autoradia, v ktorom je aj CD mechanika.
Pribudol teda na strane autoradia dalsi ISO konektor.
Chcem by som poprosit o info. Ak mam podozrenie na zavadu samotneho autoradia a chcel by som ho opravit na stole v dielni, potrebujem ku tomu este nieco? napr. externy display.

Dakujem. cabernet
Honza_dy

#2 Příspěvek od Honza_dy »

Mám pocit, že pro správnou funkci těchto rádií je podmínkou připojení na CAN-BUS vozu kvůli identifikaci ŘJ. Jestli kecám, tak mě opravte.
dalik

#3 Příspěvek od dalik »

To je odvislé od typu rádia. Některé rádia jdou spustit i bez displeje, jiné mají zas třeba u displeje kompletní řízení tuneru apod. Každý typ je jiný.

Can-bus - co jsem se zatím setkal s rádii, tak šly i bez napojení na can-bus, ony bývají na can-bus připojené třeba proto, aby šly diagnostikovat zároveň s ostatními komponenty auta, aby šel udělat test akčních členů, případně třeba pro řízení hlasitosti v závislosti na rychlosti jízdy apod. Případně mají přes can-bus napojený ten displej, nebo druhý displej (maxidot) atd.

Takže pokud neuvedeš konkrétní typ rádia, tak ti těžko někdo poradí.
Líp už bylo.
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Po can se u některých už i povolují zadní repro atd. Takže nemáš šanci zjistit zda to nefunguje nebo je zakázáno.
Internet - metla lidstva
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“