Občas zamrzne počítač na minutu dvě , šedý zákal Windows 7

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PavelFF

Občas zamrzne počítač na minutu dvě , šedý zákal Windows 7

#1 Příspěvek od PavelFF »

Ahoj.
Občas se mi stane při delším sezení u PC (Windows 7, v.6.1 , SP1 , legální) , že počítač ztuhne a přestane reagovat na pokyny myší i klávesnice.
Nejdřív zatuhne IE (podezření na ADSL modem), ale pak nejdou spustit ani programy jako třeba malování a na obrazovce se nakonec udělá "šedý zákal" a u všech otevřených oken, na která jsem před šedým zákalem kliknul, je rotující kroužek (obdoba přesýpacích hodin).

Než k zamrznutí dojde, pracuji, klikám pouze myší a ne klávesnicí. Dělá to na mě takový dojem, jakoby PC přešlo do nějakého šetřícího nebo spánkového režimu při "nečinnosti". Jakoby nereagovalo na myší klikání .
Protože mám dojem, že když se z toho strnulého stavu chci dostat, že musím zmáčknout nějakou klávesu a ne jen klikat myší.
Stav zablokování trvá třeba minutu dvě a pak se naráz otevřou všechna okna či programy, na které jsem ve stavu strnulosti klikal. A zase to fachčí.
Ale otravuje to. Nevíte co je blbě? V PC se moc nevyznám.
mtajovsky

#2 Příspěvek od mtajovsky »

Tohle znám i z XP, co mám v práci. Vypadá to na nějaký zamrzlý skript v prohlížeči. Obvykle stačí přes trojhmat vyvolat správce procesů a killnout IE (nebo MFF). V počítači se nám hrabou na dálku z BT Lynx z Londýna a člověk nemá kontrolu, co se v počítači vlastně děje. Blbá politika firmy. Doma mi to nedělá.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Někdy tohle dělají šílený javascriptový aplikace či dokonce Java, když se kousnou. Není to tak dávno, co jsem zásadně používal prohlížeč s vypnutým JS.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
PavelFF

#4 Příspěvek od PavelFF »

Stává se mi to na domácím počítači. Instaloval mi ho kolega, který ne že by se tím živil, ale nainstaloval a sestavil desítky počítačů svým známým a sobě. Takže postupoval pravděpodobně stejně jako jindy a jemu se to nestává. Zatím jsem mu to nenesl "k reklamaci", dá se s tím žít. A taky se závada nedá vyvolat na přání.

Mezitím jsem našel v PC okno, kde se nastavuje režim spánku a zkusil nastavit po 1 minutě nečinnosti. Z režimu usnutí se počítač do deseti vteřin probere jakmile kliknu myší nebo ťuknu do klávesnice. Takže tím to nebude.

Mám pocit že trojhmat na zamrznutí nefunguje. V té době nefunguje nic - PC prostě stávkuje. Po dvou minutách provede sekvenci kliků, kterou jsem ve stavu ztuhlosti PC (a naštvanosti uživatele) učinil.
PavelFF

#5 Příspěvek od PavelFF »

ZdenekHQ píše:Někdy tohle dělají šílený javascriptový aplikace či dokonce Java, když se kousnou. Není to tak dávno, co jsem zásadně používal prohlížeč s vypnutým JS.
Prohlížeč s vypnutým JS? Nevím co to je, ale bude to vůbec prohlížet?
Haranti na PC hrajou různé online hry, to by jim to asi moc nechodilo(?).
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

Harantům přiděl vlastní profil a sobě taky. Ať si veteš z online her natahají jen k "sobě".

Jestli nefunguje trojklik, tak to bude asi opravdu HW problém. Co procesor, sedí chladič ?

S vypnutým javascriptem se dá docela dobře žít, aspoň člověk vidí, kolik veteše to ssebou nese,až na výjimky nic užitečnýho.
]
masar

#7 Příspěvek od masar »

ZdenekHQ píše:...Jestli nefunguje trojklik, tak to bude asi opravdu HW problém...
Obávám se, že trojklik už dávno není to, co býval. :wink:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZdenekHQ »

A to ještě naštěstí nikoho nenapadlo, že kromě zvědavých amíků by mohla v počítači běžet i nějaká ta bruselská "watch-people" utilitka.
]
keemo

#9 Příspěvek od keemo »

Nieco podobne mi robil komp-sporadicky sa kusal pricom svietila led HDD.Dve preinstalacie som robil kym som zistil ze asi dosluzila pasta pod chladicom chipsetu.Chladic studeny a chipset sa asi prehrieval. Vrazil som tam tenucku teplovodivu hmotu vypreparovanu z cdrw mechaniky-chladila servo IO o chassis mechaniky. Nacapil som chladic naspat a uz to nerobi...
masar

#10 Příspěvek od masar »

A já bloud žil dodnes v domění že chipset je soubor několika IO na motherboardu. :oops: :wink:
p32

#11 Příspěvek od p32 »

Je to softwarová závada. Nahlas seznam spouštěných programů po startu, příp. seznam spuštěných programů při problému a mělo by se to tím zjistit.
p32

#12 Příspěvek od p32 »

masar píše:A já bloud žil dodnes v domění že chipset je soubor několika IO na motherboardu. :oops: :wink:

Ano, "chips set" je sada (soubor) více (několika) IO na MB. Tak si tam připiš, že to může být aplikováno v jednom IO s chladičem :wink:
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Mourek »

no několik tipů
tuhne HDD čeká na další činnost
přerušuje připojení na síť
v PC je nějakejj virovej sajrajt trojan atd
nemáš několik antivirů??
PavelFF

#14 Příspěvek od PavelFF »

Odpovědět umím jen na to, že mám antivir zdarma od Microsoftu. Jiný ne.

Stává se to při delším brouzdání na netu. Jiné programy ani nemám spuštěné než IE. Zpočátku jsem myslel, že to dělá přerušení připojení do internetu přes ADSL, protože přestane reagovat IE. To se stává, mám možná trochu vakl na konektoru do modemu. Ale proč pak nenaskočí ani místní programy jako třeba malování nebo správce souborů?
mat100

#15 Příspěvek od mat100 »

Hoj

Stáhnul bych si balík nástrojů Sysinternals Suite a spustil bych nástroj pro zobrazování procesu spuštěných při startu. (runs) Pokud máš trochu intuice, záhadný software brzo odhalíš. V tomto balíku je i spousta jiných perfektních nástrojů pro správu systému :wink: . Odhalení příčiny zámrzu (pokud je softwarový) je s těmito nástroji otázka chvíle.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“