ISO

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

ISO

#1 Příspěvek od Celeron »

Stahnul jsem z netu nejakej soubor *.ISO. Tusim, ze to je obraz CD cka. Nikda jsem s ISO nic nedelal, takze zadna zkusenost. Nedari se me to dostat do Nera, abych to mohl vypalit. Zvolim "vypalit obraz disku", pak urcim nazev soubor.ISO. Nacte ho ale pak napise ze "nelze na tento druh media vypalit". Ma to 380 Mb, tak by melo CD stacit. Neni to prave divny, ze obraz disku ma jen takhle malo? Kdyz se do *.ISO kouknu 7-zipem, tak v nem nejaky soubory jsou.
Co delam prosi Vas blbe?
Jirka
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od FRANSIMOR »

no já nevím přesně,ale mě nero taky jednou odmitalo cd i přesto že kapacita cd byla dostačující.teprve když sem tam dal dvd placku tak to vzal.prostě to chtělo dvd a ne cd.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Habesan »

On sice prý existuje postup jak dokonce i VideoDVD vypálit na CD, pokud se vejde, ale ISO soubor si zřejmě nese nějakou informaci o adresaci, která se mezi DVD a CD liší.
Mohlo by to souviset s tím, že DVD používají UDF.
Philip_Fry

#4 Příspěvek od Philip_Fry »

Tak tak, on to může být DVD obraz...
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

V com sa lisi obraz CD od DVD? CD/DVD mechanike je to uplne jedno, cita len po sektoroch data. Hadam kazdy OS vie citat ISO9660 aj UDF z CD aj DVD (a napr. Linux aj z lubovolneho ineho zariadenia).
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od FRANSIMOR »

no nero to ma dokonce v menu pripravy na vypaleni pta se jak a co chcete vypalit.je tam i polozka vypalyt soubory iso na bezne cd medium.ovsem pak to pujde spustit jen v pocitaci.klasicky dvd prehravac to neprecte.
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Tak i DVD to nebere. Nemuze byt to ISO nejak namrseny? Ani druha masinka s jinym Nerem to nevzala.
Jirka
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Skus to niecim inym napalit. Napr. CDBurnerXP.
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od FRANSIMOR »

pises ze to mas zazipovany.neni to nahodou ten problem?nero neumi otevirat zipovany soubory.a nevim zda jiny programy na vypaleni jo.snad to mozna je ten problem.odzipovat nekam ulozit.nebo aspon muj nazor.
kevin_mitnick

#10 Příspěvek od kevin_mitnick »

FRANSIMOR píše:pises ze to mas zazipovany.neni to nahodou ten problem?nero neumi otevirat zipovany soubory.a nevim zda jiny programy na vypaleni jo.snad to mozna je ten problem.odzipovat nekam ulozit.nebo aspon muj nazor.

Ono je to jinak. 7-zip umi otevirat ISO stejne jako treba Altap Salamander.

Ale jinak, pokud Nero reaguje takhle, tak mam docela podezreni na zmrseny ISO (casto se stava pokud se pokusis udelat ISO obraz media chraneneho nekterym programem proti kopirovani). Medium se pak podle adres tvari ze ma treba 100GB a logicky nejde napalit ani na DVD i kdyz ma ISO jen 300 MB...
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od FRANSIMOR »

Stahnul jsem z netu nejakej soubor *no a jakej....to je ta vec...tech pripon je mrte....
tomasjedno

#12 Příspěvek od tomasjedno »

Celeron píše:Stahnul jsem z netu nejakej soubor *.ISO. ...
Co delam prosi Vas blbe?
A co takhle ho někde vyvěsit, aby to mohl někdo zkusit?
Holly

#13 Příspěvek od Holly »

Na vypalování veškerých obrazů používám PowerISO, je výborný a nikde se neroztahuje jako nero a pod. Doporučuji vyzkoušet! 8-)
Asi jsem degen a neumím česky, tak se na mně nezlobte!
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od FRANSIMOR »

problem u tohoto je ten ze ne vzdy spolupracuje s windous -nebo aspon ja stim mam ty zkusenosti.me se to totalne zakouslo a to tak ze sem musel udelat hard reset.- ale jak rikam mohla to bejt nahoda..
Celeron

#15 Příspěvek od Celeron »

To kevin_mitnick: Asi bude ten Iso opravdu zmrsenej. Nasel jsem v nem 7 zipem 3 soubory dlouhy 0 byte. No zkusim to stahnout odjinud, na Ulozto jsem to nasel aspon 5x.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“