Vybíjení batérie

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Vybíjení batérie

#1 Příspěvek od otakarv »

Dobrý podvečer.Mám notebook Hewlett-Packard ProBook 4710s.Když nechám zasunutý konektor od zdroje v notebooku a ze zásuvky vytáhnu vidlici(odpojím od sítě),tak když vidlici po určité době opět napojím do sítě,začne mi dobíjet batérií.To znamená,že se batérie počas odpojení od sítě přez zdroj nějakým způsobem vybíjela.Když odpojím konektor od notebooku počas odpojení od sítě,tak je všechno v pořádku.proto se ptám,je toto normální,dělá to někomu také?
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od FRANSIMOR »

No tohle mě dál i mobil.Podle mne když nejde proud z nabíječky tak se to pak z akumulátoru vrací do nabíječky a v jeji obvodech to má pak odběr z toho aku.moje teorie... :?
xmurgi

#3 Příspěvek od xmurgi »

Vybijat by to takymto sposobom urcite nemalo, v nabijanom zariadeni by mala byt aspon ochranna dioda. Skus overit ci k podobnej situacii dochadza aj pri odpojenej nabijacke od laptopu. Ale podobne chovanie ti moze sposobovat aj baterka za zenitom s velkym samovybijanim.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od otakarv »

Právě,jak už jsem psal v úvodu,tak když mám nabíječku odpojenou od notebooku tak baterka drží.Jakmile nechám konektor zasunutý v notebooku a nabíječku odpojím od sítě,tak se baterka začne přez nabíječku vybíjet.Poznám to po následném připojení do sítě (rozsvítí se kontrolka nabíjení-žlutá nebo modrá v závislosti na vybité baterce).
Toto by se určitě nemělo dít,notebook mám ještě v záruce,tak to asi budu reklamovat.Zajímalo by mně,zda s tímto má někdo také podobnou zkušenost.
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Tak to se budeš asi zbytečně hádat. Ta tvoje "indikace" nemusí vůbec znamenat dobíjení vybijené baterky, ale normälní stav v porovnání nabíjecího proudu podle odporu. Chci tím říct jen to, že kaźdá baterka podle druhu má určitý způsob indikace pro dobíjení. Měřil jsi vůbec tu "vybíjenou" baterku ?
To mi dělalo zatím u každého NB, důležitá je reálná kapacita baterie. Oni ti tam klidně dají jinou (2 roky použivanou) a tvoji si vezmou pro sebe :wink:
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Me to dela taky. Dokonce jsem meril zda neco tece zpet do nabijecky a nic. Je to vlastnost a pokud je baterka jiz trochu jeta, tak dost vyrazna. Proste baterka se za provozu notase nabiji. Ma pri tom o dost vyssi teplotu (nabijenim, prenosem tepla z notase). Pak notas vypnes a baterka vychladne a jeji napeti poklesne. Pri dalsim zapnuti notase se jevi jako castecne vybita, a tak se zase zacne nabijet. Dela mi to i DVD prehravac i mobil.
Jirka
pigeonit

#7 Příspěvek od pigeonit »

Já jsem snad ještě nikdy neviděl zařízení, které by se takhle nechovalo. Každé minimálně chvíli znovu nabíjí.
Jarous
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jarous »

Je to normálne,nerieš to.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od otakarv »

No nevím zda jste mě dobře pochopili,pro úplnost přikládám fotky.
Přílohy
Obraz035.jpg
Když po vypnutí notebooku vytáhnu z něj koncovku nabíječky,tak když jdu pouštět notebook,pozapínám koncovky,nabíjení nezačne
(37.94 KiB) Staženo 85 x
Obraz034.jpg
Když nechám v notebooku zapojený konektor a vytáhnu vidlici ze zásuvky a nechám to takto třebas přez noc,tak po následném zasunutí vidlice do zásuvky začne nabíjení
(34.53 KiB) Staženo 99 x
Obraz033.jpg
Nyní probíhá nabíjení batérie notebooku,když je nabíječka připojena na síť.
(40.77 KiB) Staženo 88 x
p32

#10 Příspěvek od p32 »

Ten adaptér musí mít svou zátěž, takže to asi pracuje tak, že se baterka pŕes něj lehce, pomalu a jistě vybíjí. Jednoduché řešení - vypojit džeka adaptéru z NB a nechat adaptér v zásuvce. Je to spínaný zdroj a nic mu to neudělá - naprázdno na džeku nenaměřiš žádné napětí. Zkus vypínat jen ten džek z NB, je to méně práce, nemusíš se ohýbat k zásuvce, nebude tě bolet z toho v zádech a výsledek bude stejný bez vybíjení baterky. :wink:
Opravdu mě ještě nikdy nenapadlo vypnout adaptér ze sítě a nechat ho v NB. Je vidět, že to jde taky. :wink:
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od AmarokCZ »

Jarous píše:Je to normálne,nerieš to.
Normální to určitě není.
Nevím však proč se tu spekuluje o čemsi, když se to dá jednoduše změřit.

p32: jaký má význam vytáhnout konektor z NTB a adaptér nechávat zapojený v síti ??? :nut: Argumentovat tím, že je to spínaný zdroj a nic mu to neudělá je taky dobrá blbost.
p32

#12 Příspěvek od p32 »

Argument je dost silný a normální. NB po lehkém dobití beru do jiné místnosti a nebudu tam tahat i zbytečný adaptér. Nemusím dělat zbytečné pohyby v zásuvce za malou skříňkou, když vím že je to kupodivu opravdu spínaní zdroj a při odpojení NB jeho odběr klesne k nule (taková blbost, že ?).
Proč bych měl tedy adaptér vypínat pracně ze zásuvky a přitom nechat v NB, to jsem z tvé otázky nepochopil.
Jinak stejně to dělá každý i s adaptérem a mobilní telefonem - vytáhne ten konec z telefonu a v zásuvce to většinou nechá a my doma jsme už tak daleko, že i televizi netaháme ze zásuvky, ale vypínáme pomocí DO nebo jejím vypínačem :wink:
Naposledy upravil(a) p32 dne 20 črc 2011, 15:33, celkem upraveno 1 x.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od AmarokCZ »

Pokud NTB někam přenášíš, tak je to jasný, ale pokud ho třeba na noc vypínáš a vytáhneš konektor z NTB a v síťové zásuvce to necháš, tak by ses měl zamyslet nad tím, jestli jsi v pořádku.
p32 píše:Jinak stejně to dělá každý i s adaptérem a mobilní telefonem - vytáhne ten konec z telefonu a v zázuvce to většinou nechá...
Tak tokovýhle neskutečně líný jedince bych střílel bez varování :wink:
Jinak my jsme doma ještě dál - televizi nepotřebujeme.
p32

#14 Příspěvek od p32 »

Hele, tak to bys u nás od té osoby za takové připomínky nedostal večeři :wink:
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od AmarokCZ »

No tak to by mě fakt nasralo :roll:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“