Pristup na I2C

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kulik

Pristup na I2C

#1 Příspěvek od Kulik »

Chci zaexperimentovat s jinym nastavenim zvukoveho procesoru TDA9875 v TV (z uzivatelskeho menu nastavim pouze B/G normu, servisni kod neznam). Shanim vhodny SW na PC, ktery by po pripojeni zpristupnil I2C sbernici televize. Muzete poradit? Alternativne planuji pouzit lm_sensors utility.
Návštěvník

#2 Příspěvek od Návštěvník »

myšlenka dobrá ale určitě je jednoduchší v servisním setupu(pokud lze) nastavit normu DK...

jinak komunikace po IIC se řídi mnoha pravidly..musel by jsi podle dataseetu nastudovat pravidla komunikace konkretního obvodu a pak by jsi byl schopen ovlivnit funkci IO...při jednom kusu je to mrhání časem

beba
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

chtěl jsem dělat mezikus mezi MSP3410 a zbytek televizoru který by filtroval a upravil to co to do mspčka programuje, ale když jsem přečet dokumentaci k MSP tak jsem byl v koncích,.. je to na mně moc velkej masakr,..
Kulik

I2C

#4 Příspěvek od Kulik »

Nevim, zdali se dostanu do servisniho menu. Nemam k te TV zadnou dokumentaci, jen datasheety osazenych obvodu. Postup pro vstup do servisniho menu zavisi na firemware ridiciho procesoru, takze se tam nedostanu.
Dokumentaci toho zvukoveho procesoru mam. Nechal bych jeho pocatecni nastaveni na ridicim procesoru a pak jen prihodil prikaz pro zmenu nosnych frekvenci zvuku. Neni to systemove, ale je to namet na hrani.
masar

#5 Příspěvek od masar »

Myslím, že to, co potřebuješ, je tento program:
http://fl.hw.cz/software/i2c_bus/i2c_bus.zip
:idea:
kulik

Re: I2C_BUS

#6 Příspěvek od kulik »

nadherne!! Presne to jsem hledal. Dík
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“