Vidlice do DC/AC měniče 12V/230V, 50Hz
Moderátor: Moderátoři
Vidlice do DC/AC měniče 12V/230V, 50Hz
Koupil jsem toto: http://aukro.cz/menic-napeti-rac-350w-i1723814432.html
Už to mam doma. A jak vidíte na obrázku, má to výstup na AC 230V, 50Hz pravděpodobně Australskou zásuvku (typuju, kdyz byl u nás známý z austrálie, mel takovou vidlicu na NTB). Nevíte, kde sehnat takovouto ,,vidlici" abych si mohl vytvořit pomocí kousku kabelu a zásuvky k prodlužováku redukci...
Jak jsem koukal na net prodávaj se různé originelní redukce, krom toho že jsou /většinou/ dost drahé (přes 100,-), jsou buďto jen na šukosystem anebo uplně bez zemění...
Takže otázky zní nevíte někdo, kde sehnat trojpinovou redukci (Astralská vidlice-česká zásuvka s kolíčkem) s cenou CCA do 100,- , a dostupnost v praze.
Anebo trojpinovou vidlici do australské zásuvky /abych si mohl vytvořit vlasntí redukci/
Jirka
Občas si někdo koupí PC zdroj, který má přibaleny obě šňůry, tahle mu zbyde...
V Británii mají veselou "vidlici", má tři kolíky, ale PE ze z plastu(!). Jinak opravdový tříkolík se tam používá, a přístrojovou šňůru bys u nich na sběrném dvoře asi našel stejně snadno jako u nás.
http://www.hagard.sk/kable-vodice-a-pri ... 414&page=5
Tieto typy sú dosť bežné a stoja menej ako predražené redukcie...
Mam to v záruce 6 msíců!!
Jinak myslíte, že šnůra od ATX zdroje by šla využít i na plnej výkon (350W)?? Předpokládám, že ano, když jsou zdroje 300W a 350W apod...
Jinak já mam ty vydlice ve skutečnosti dvě. Jednu jsem měl k foťáku, ale ta je taky jen dvoupinová (má koncovku jako radiomagnetofon) a pak k HDD ale to je jen takový díl, co se nasune na adaptér (napáječ extr HDD)..
Jinak nemáte někdo třípinovou šnůru od PC zdroje s touto vydlicí přebytečnou, nebo pouhou zástrčku či onu redukci??
Nechce se mě za tu šnůru od zdroje dávat 100,- když ta naše, z českou vydlicí má cenu cca 10-20Kč, a možná se někomu válí a přebývá v šuplíku a přenechal by ji levněji.
Ano. PE maj z plastu těch dvoupinových! To jsem četl na internetu, když sem hledal. právě že většina jejich zásuvek má ochranné ,,clonky" jako ty naše. Jenomže se neotevírají tím, že se ,,odtrčí" když do nich vydlice ,,narazí" ale odtrčí se centrálně obě dvě, když se zarazí do PE. Kdyby vydlice neměla PE, pravdepodobne by nešla do zásuvky z clonkama zastrčit.
Jirka
.
Jestli je to Anglická tak těch jsme taky vyházeli kvanta, co taky s tím že jo. Měl bych tu ještě jednu s kabelem s dvoupólovým koncem - "ležatou osmičkou". Když si pro ni zajedeš na Smíchov tak je tvoje, nebo ti ji pošlu počtou.
pigeonit píše:Přehled zásuvek ZDE.
Jestli je to Anglická tak těch jsme taky vyházeli kvanta, co taky s tím že jo. Měl bych tu ještě jednu s kabelem s dvoupólovým koncem - "ležatou osmičkou". Když si pro ni zajedeš na Smíchov tak je tvoje, nebo ti ji pošlu počtou.
To je ale tenká dvojlinka, která není uzemněná. Jako mám já, pasující do většiny dnešních radiomagnetofonů, že????
ps: táto informácia sa mi hodí v tom zmysle, že vo vzdialenej budúcnosti si chcem taký menič postaviť, a viac krát som rozmýšlal ako sa rieši zem pri akumulátorových meničoch, ktoré su oddelené od siete.