Vidlice do DC/AC měniče 12V/230V, 50Hz

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

Vidlice do DC/AC měniče 12V/230V, 50Hz

#1 Příspěvek od CZJKP1 »

Dobrý den

Koupil jsem toto: http://aukro.cz/menic-napeti-rac-350w-i1723814432.html

Už to mam doma. A jak vidíte na obrázku, má to výstup na AC 230V, 50Hz pravděpodobně Australskou zásuvku (typuju, kdyz byl u nás známý z austrálie, mel takovou vidlicu na NTB). Nevíte, kde sehnat takovouto ,,vidlici" abych si mohl vytvořit pomocí kousku kabelu a zásuvky k prodlužováku redukci...

Jak jsem koukal na net prodávaj se různé originelní redukce, krom toho že jsou /většinou/ dost drahé (přes 100,-), jsou buďto jen na šukosystem anebo uplně bez zemění...

Takže otázky zní nevíte někdo, kde sehnat trojpinovou redukci (Astralská vidlice-česká zásuvka s kolíčkem) s cenou CCA do 100,- , a dostupnost v praze.

Anebo trojpinovou vidlici do australské zásuvky /abych si mohl vytvořit vlasntí redukci/

Jirka
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Liší se vůbec Australská zásuvka od té Britské???

Občas si někdo koupí PC zdroj, který má přibaleny obě šňůry, tahle mu zbyde...
V Británii mají veselou "vidlici", má tři kolíky, ale PE ze z plastu(!). Jinak opravdový tříkolík se tam používá, a přístrojovou šňůru bys u nich na sběrném dvoře asi našel stejně snadno jako u nás.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

PE je z plastu len u pristrojov triedy II.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Habesan »

Habesan píše:Jinak opravdový tříkolík se tam používá

U nás mají vidlici také jen přístroje třídy II.
helios

#5 Příspěvek od helios »

Nebude jednoduchšie vymeniť zásuvku, ako vymýšľať redukcie?

http://www.hagard.sk/kable-vodice-a-pri ... 414&page=5

Tieto typy sú dosť bežné a stoja menej ako predražené redukcie...
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od CZJKP1 »

zásuvku měnit nebudu!

Mam to v záruce 6 msíců!!

Jinak myslíte, že šnůra od ATX zdroje by šla využít i na plnej výkon (350W)?? Předpokládám, že ano, když jsou zdroje 300W a 350W apod...

Jinak já mam ty vydlice ve skutečnosti dvě. Jednu jsem měl k foťáku, ale ta je taky jen dvoupinová (má koncovku jako radiomagnetofon) a pak k HDD ale to je jen takový díl, co se nasune na adaptér (napáječ extr HDD)..

Jinak nemáte někdo třípinovou šnůru od PC zdroje s touto vydlicí přebytečnou, nebo pouhou zástrčku či onu redukci??

Nechce se mě za tu šnůru od zdroje dávat 100,- když ta naše, z českou vydlicí má cenu cca 10-20Kč, a možná se někomu válí a přebývá v šuplíku a přenechal by ji levněji.

Ano. PE maj z plastu těch dvoupinových! To jsem četl na internetu, když sem hledal. právě že většina jejich zásuvek má ochranné ,,clonky" jako ty naše. Jenomže se neotevírají tím, že se ,,odtrčí" když do nich vydlice ,,narazí" ale odtrčí se centrálně obě dvě, když se zarazí do PE. Kdyby vydlice neměla PE, pravdepodobne by nešla do zásuvky z clonkama zastrčit.

Jirka
Naposledy upravil(a) CZJKP1 dne 20 črc 2011, 18:14, celkem upraveno 2 x.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Kable s tymito vidlicami som mal - a prave tie vidlice som odrezal a vyhodil.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od CZJKP1 »

rnbw píše:Kable s tymito vidlicami som mal - a prave tie vidlice som odrezal a vyhodil.

:evil:
Killroy
Moderátor

#9 Příspěvek od Killroy »

Podle mě to bude spíš ta anglie a já jich před časem několik vyhodil taky. A i s kabelem.. Něco se dá koupit tu RScomponents, viz třeba http://cz.rs-online.com/web/search/sear ... &R=3443933

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
pigeonit

#10 Příspěvek od pigeonit »

Přehled zásuvek ZDE.
Jestli je to Anglická tak těch jsme taky vyházeli kvanta, co taky s tím že jo. Měl bych tu ještě jednu s kabelem s dvoupólovým koncem - "ležatou osmičkou". Když si pro ni zajedeš na Smíchov tak je tvoje, nebo ti ji pošlu počtou.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od CZJKP1 »

Je to typ G...

Ta od toho legrandu je pěkná. Ale nedal bych to, když cítím, že u nich stojí 10kaček jako u nás..

Koukám, že všichni to vyházeli

Jirka
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od CZJKP1 »

pigeonit píše:Přehled zásuvek ZDE.
Jestli je to Anglická tak těch jsme taky vyházeli kvanta, co taky s tím že jo. Měl bych tu ještě jednu s kabelem s dvoupólovým koncem - "ležatou osmičkou". Když si pro ni zajedeš na Smíchov tak je tvoje, nebo ti ji pošlu počtou.

To je ale tenká dvojlinka, která není uzemněná. Jako mám já, pasující do většiny dnešních radiomagnetofonů, že????
iginoiii

#13 Příspěvek od iginoiii »

prepáčte, trošku sa Vám sem votriem OT. Keď ste spomenul to zemnenie, tak práve by ma zaujímalo, či sa nejak rieši zem pri týchto meničoch. A teda, či de facto je potrebné uzemnenie? Má nejakú funkciu v zástrčke meniča zemniaci kolík? i

ps: táto informácia sa mi hodí v tom zmysle, že vo vzdialenej budúcnosti si chcem taký menič postaviť, a viac krát som rozmýšlal ako sa rieši zem pri akumulátorových meničoch, ktoré su oddelené od siete.
alkom01

#14 Příspěvek od alkom01 »

Jednu takovou šňůru tady mám (má v té vidlici dokonce pojistku 5A), jestli budeš mít cestu do Brna, tak ti ji daruji.
_luky_

#15 Příspěvek od _luky_ »

Pokud vím, tak se u těhle měničů zem neřeší. Je tam vůbec v té třetí díře nějaký kontakt? A kam je zapojený? a Hlavní otázka - k čemu by to tam bylo, jestli jsou oba pracovní vodiče oddělené od země. Pak se dá tahle zásuvka používat i češkými vidlicemi - stačí ty clonky otevřít vražením vhodného nástroje místo zemnícícho kolíku.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“