IRS2106, řízení otáček ventilátoru kotle
Moderátor: Moderátoři
IRS2106, řízení otáček ventilátoru kotle
Je to buzení horního a dolního IRF830 (v můstku) pro řízení otáček ventilátoru EBMPAPST. (kotel)
Dík (kdyby existovala nějakým zázrakem schéma té elektroniky - byl bych mooooc rád) Motor RG128/1300-3612-030204
tp75 píše: hlasi chybu ventilatoru 160, nekde jsem vycetl ze asi nedosahne potrebnych otacek. ale jinak se toci.
Je to špatným nastavením parametrů - na Siemenzáckých LMUčkách jsou to:
612 speed required at low-fire modulation
613 speed required at high-fire modulation
609 lower limit modulating range
610 upper limit modulating range
a jsou rozštelovaný.
Michal
tomu motoru trochu ztuhnou ložiska a už to hlásí 160tku. Vždycky pomohlo buďto snížit ty monitorovací otáčky, nebo zvýšit minimální žádanou.
Jednu dobu to bylo extrémní, asi "páteční" série.
Taky se mi jednou stalo že to dělal podtlak v místnosti způsobený VZT.
Ten větrák jsem "elektricky" rozbitej za celou tu dobu viděl jeden, a to proto že prasknul tlakový spínač a vlítla do něj voda.
Konkrétně jde o kotel Buderus Logamax GB022-24. V něm je použit stejný ventilátor, jako se uvádí výše, u mě konkrétně RG128/1300-3612-020201.
Kotel začal občas vyhazovat chybu 3L, což značí problém právě s ventilátorem. Ze začátku pomáhal restart, ale poté již ani to ne, ventilátor se nechtěl roztočit. Následně už pomáhalo jen to, že jsem vždy ventilátor rukou postrčil a poté restartoval kotel. A to několikrát denně.
Vadným se nakonec ukázal elyt 2.2uF 50V 105C na řídící desce ventilátoru. Po jeho výměně kotel zase běhá, jako dřív.
- Přílohy
-
IMG_20160406_171854.jpg- (186.69 KiB) Staženo 782 x
Univerzální tester premixových ventilátorů najdeš na
WWW:elektroaplynservis.cz Buderus,Dakon,Protherm,Bretje,Thermona, atd.
Každý kondenzační kotel at se jmenuje jakkoli má premixový ventilátor a je na 230V nebo24V problém je ,že každý výrobce ná jiné připojovací zástrčky..A také uhláci,peletáci.
hjd píše: RG128/1300-3612-020201.
Kotel začal občas vyhazovat chybu 3L, což značí problém právě s ventilátorem. Ze začátku pomáhal restart, ale poté již ani to ne, ventilátor se nechtěl roztočit. Následně už pomáhalo jen to, že jsem vždy ventilátor rukou postrčil a poté restartoval kotel. A to několikrát denně.
Vadným se nakonec ukázal elyt 2.2uF 50V 105C na řídící desce ventilátoru. Po jeho výměně kotel zase běhá, jako dřív.
Mám kotel Geminox motor RG128/1300-3612-020204, uvedené kondenzátory tam jsou dva, vyměněné a zatím kotel jede. Pokud je závada ventilátoru opravdu jen na této součástce za 1Kč tak nechápu, že si nějaký servisák řekne za repas 2000Kč práce na 45min i se zahřátím páječky.
Tímto velmi děkuji těm kteří tyto závady odhalí a zveřejní.
Tímto velmi děkuji těm kteří tyto závady odhalí a zveřejní.[/quote]
Kde ses tady vyloupnul?!