Osobní váha Soehnle
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Osobní váha Soehnle
- Přílohy
-
Obraz005.jpg- (45.52 KiB) Staženo 179 x
-
Obraz003.jpg- (50.73 KiB) Staženo 183 x
-
Obraz002.jpg- (33.95 KiB) Staženo 161 x
Podle obrázku to vypadá, že to má jen jedno tlakové čidlo, v takové konstelaci nemůže být přesnost nic moc. Závisí pak ja se na ní postavíš. Ještě zkontroluj jestli někde nejsou stopy po zatečení nějaké kapaliny nebo obecně něco porezlého.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
To rnbw,tak mi váha ukazovala rozdíly i 10-15kg
To keemo,měl jsem jí postavenou na pevné,rovné podlaze a byly nastavené kg
Když jsem zjistil, že přidává 5 kg, tak jsem to dal ženě blíž po ruce, ale časem zjistila na druhé váze, že ta první není v pořádku
5x jsem ji rozdělal a pak nakonec vyhodil, ani displej se k ničemu nehodil.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
p32 píše:Klidně tu váhu vyhoď, asi je tam už opotřebovaný ten senzor co se z něho snímá ten tlak.
Nevyhodím,zdá se že se mi jí podařilo opravit.Asi 10x jsem se vážil a nyní už ukazuje stále stejnou hodnotu tak jako výše psal rnbw.Měl jsem jí celou rozebranou(také pro mou zvědavost
Musím ještě porovnat svojí váhu(tělesnou)na jiných váhách a potom budu mít jistotu,že tá moje opravená váha váží dobře.Momentálně nejsem se svojí tělesnou váhou spokojen
- Přílohy
-
Obraz001 (2).jpg- Bude potřeba začít s dietou :-)
- (46.63 KiB) Staženo 149 x
-
Obraz003.jpg- (120.3 KiB) Staženo 200 x
- Artaban001
Tyto váhy používají buď klasický mechanický systém, kde je místo kotoučku z čísly zubatý kolo a optozávora "počítá zuby" při pohybu kotoučku.
druhý systém má tenzometry. Tenzometr je jemný "vlnovec" na papíru, nebo na igelitové fólii. Vlnovec je z platiny. využívá se toho, že pokud se vlnovec vhodně namáhá na tah, zvyšuje se mu odpor. Dolovači drahých kovů - ty platiny je tam asi podobně jako v čidle PT100, kterým se měří teplota.
Tenzometry jsou nalepeny na utvarech, kterým já říkám "deformační element". Tato věc je buď dutá kostka, nebo učko z tlustýho kusu třeba duralu. U nejlevnějších výrobků je to plochý pero Podle toho, jak se element zatíží, mírně se mění jeho tvar a takto se ohýbá pásek z tenzometrickým obrazcem. Deformační element určuje citlivost a maximální zatížení. součásti tenzometrického snímače je obvod teplotní kompenzace..
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Tak já nyní nevím ale asi v té mojí váze ten "Tenzometr" nebude.Nemá to žádný "vlnovec" na papíru,jsou tam dva plíšky uložené těsně nad sebou.
- Přílohy
-
Obraz000 (2).jpg- Soustava váhadel
- (48.94 KiB) Staženo 131 x
-
Obraz005 – kopie.jpg- (84.56 KiB) Staženo 137 x
- Artaban001
vlnovec - nebo jak to nazvat je velmi jemný plošný spoj na papíře, či fólii, pouhým okem neviditelný. Co ta fólie mezi tím? Vyfoť to lehce z boku.
I když kapacitní čidlo přiblížení by taky připadlo v ůvahu. Každopádně to péro je prvek, který určuje velikost mechanické deformace, která se přenáší na snímač. Co když je to pero unavený