Jaký procesor?
Moderátor: Moderátoři
Jaký procesor?
Jak jsem tak zjistil tak frekvence se od té doby moc nezvýšily, tak sem si řekl že by měl být 6 jádrový. Aby to vůbec stálo zato pořizovat něco nového.
Když sem koukal na webu na ceny tak mě zarazila jedna věc:
Nejlevnější 6-jádrové procesory Intel stojí asi 12 tisíc, nejlevnější 6-jádrové od AMD asi 3500 Kč.
Vždycky sem měl Intel, ale teď přemýšlím že radši koupím 6-jádrové AMD, než Intel který by stál jen ten procesor 3x tolik.
Co byste pořídili, a co myslíte že má větší výkon za rozumnou cenu?
Dala by se najít nějaká tabulka, nějaké srovnání výkonu? Co je třeba lepší za stejnou cenu? 4 jádrový Intel, nebo 6 jádrové AMD?
A jak se pozná co je výkonnější? Nebo čím je daný výkon procesoru? Kromě frekvence a počtu jáder?
Stejně tak je zvládá desktop s AMD Barton na 1,84GHz s 1,5GB RAM a grafárnou ATI Radeon 9200.
Předpoklad samozřejmě je, že ta videa už máš na harddisku, že se tu nebavíme o čekání, až se ti načte z webu...
Ostatně grafika by taková videa měla zvládat snad každá, takže máš zřejmě zácpu na sběrnici nebo ti něco zbytečně plácá výkon procesoru a na video pak nemá čas.
- tomasjedno
- Gringo_Joe
Osobne bych se priklanel k te i7, pokud chces intel. Pokud chces mermomoci AMD, tak si proste vyber nejake podle cenovky.. Jinak na vykonu celeho stroje se vyznamne podili i graficka karta, coz predpokladam vis.
Tvuj stroj je sice Celeron, ale ja mam zrovna takovy stroj s P4 a staci na vsechno, jedine co mu dela potize je prehravat FullHD ze sitoveho disku. Jednoduse proto, ze data nestihaji pritekat dost rychle. Neverim, ze Celeron je o tolik pomalejsi.
tomasjedno píše:Nevím jak vy, ale já mám na displeji 80 dpi a víc ani ťuk
To máš dost podřadný monitor. U 17" 1280*1024 je to cca 96dpi
Ale všichni víme že došlo k záměně 720i za 720dpi
Jinak videa v 720i mi jedou normálně. 1080i se mi trhají.
Jedu na Pentiu M 1,7GHz a nevypadá že by to brzdilo CPu a grafika když jede tak v pohodě 2560 x 1600.
Kamarád měl tehdy taky podobnej šrot Cel někde kolem 2,8Ghz, 512MB RAM a po výměně procesoru za P4-3,2GHz a nových RAM 2GB se nestačil divit jaký to je rozdíl.
Jinak já doma stále jedu na AMD XP-M2600+@3000+, 1,5GB RAM, Radeon 9200 128MB a kromě her zvládá zatím všechno.
jestli máte 512MB pamětí a 6 let starej disk tak je to pomalý nejspíš proto, že to furt šrotuje. jinak na fullHD mi z vlastní zkušenosti stačí pentiumM 1.3, 1GB ram, a v případě přehrávání po síti málo kabelů (i když kvalitních) a kvalitní switch/router. Hlavní podíl má stav windows (vyházet bordel typu adobe updater, nero, různý toolbary, agenti) Nedávno se mi dostall do ruky "noťas" HP envy s procesorem i7, 8GB ram, s instalací od výrobce. po čistym startu (W7 64bit) žral 2GB paměti. Samosebou fullHD přehrál, ale než ho spustil trvalo stejně dlouho jak v případě pentia M. Jinak teda každý okno mělo v záhlaví nápis HP, a všechno bylo provázený "nádhernejma" efektama a skinama. Potom co jsem odstranil skiny, toolbary, updatery a jiný bordely najednou stačil 1GB a start byl tak 3x rychlejší. Ale stejně si myslim, že lidi maj nový pc jen z prestižních důvodů. mě např na běžnou práci stačí 7 let starej notebook.