černé proužky v obraze VCR Aiwa
Moderátor: Moderátoři
-
Mike 2
černé proužky v obraze VCR Aiwa
-
84.42.142.17
mi-ro píše:Mám tipale asi se ti nebude líbit i když nová hlava je dneska už za rozumnou cenu. Dokonce už zase začínám vyměňovat. Za 500-700,- i s prací. V AME ji mají za 250,- (VH 07)
To Mi-ro: A ty proužky jsou teda špatnou hlavou? Nemuže to být třeba i něčím jiným /napínací pásek , elektronika... ???/
-
Mike 2
"to co mám na mysli vypadá tak že z kontrastních přechodů vybíhají jakoby plamínky"
fotku na web asi nehodim, protože mám 35mm analog zrcadlovku,
nevím jestli by to zvlad foťák v mobilu - jedině to zkusit poslat jako mms, teda pokud bude tvé číslo (pokud nechceš do fora, tak na xabc@centrum.cz )
-
Mike 2
Tuším, že tohle šasi má na hrubý tracking kónickou matici, o jejíž kužel se opírá držák zvukové a synchro hlavy. Posunem hlavy k bubnu nebo k hlacímu hřídeli jde ten tracking srovnat. Když je to jen o kousek, stačí tímto šroubem.
Současně se samozřejmě také posune poloha synchronizačních impulsů na pásku v nových záznamech, takže nezapomeň vyzkoušet čerstvě nahranou kazetu v jiném videu (s vypnutým autotrackingem) předtím, než s tím kónusem hneš a několikrát potom.