Návrh ovládání domácího pivovaru

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
gesmi

Návrh ovládání domácího pivovaru

#1 Příspěvek od gesmi »

Navrhl by někdo zapojení, které by umožnilo po předem definovaný čas regulovat teplotu ve sledovaném prostoru. Je nutné, aby odměřování času započalo až po dosažení nastavené teploty a po uplynutí nastaveného času upozornilo například pípnutím - nastavená teplota je stále udržovaná a zařízení čeká na definování nové teploty a času.
(příklad: nastavím 45°C a dobu 20 min - spustím, po dosažení teploty 45°C se spustí časovač a po 20 minutách mě zařízení informuje, nastavím 62°C a dobu prodlevy 25 minut - spustím, po skončení nastavím další).
Pracovní rozsah regulovaných teplot je mezi 30° až 100°C a odměřovaný čas je do 1 hodiny. Hystereze termostatu by ideálně byla do 3°C a spouštění topného tělesa bych asi řešil stykačem.
niko231

#2 Příspěvek od niko231 »

kdysi jsem bastlil něco takového
Přílohy
DIGITÁLNÍ TERMOSTAT CA-42.pdf
(73.57 KiB) Staženo 168 x
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

AR termostat nejen na zaváření , tedy ve slovenštině - možná automat nielen na zaváranie? -paměť . Přesně stroj pro tebe .
Yarda1

#4 Příspěvek od Yarda1 »

Jde o to, jak moc jste odborně zdatný, případně kolik peněz do toho chcete investovat. Já bych pouvažoval o použití staršího počítače s MS DOS, případně Windows do verze 98 přes sériový nebo paralelní port (s novějším OS to už neumím).
Odpovědět

Zpět na „Poradna“