Emulace windows v symbianu u telefonu

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

Emulace windows v symbianu u telefonu

#1 Příspěvek od CZJKP1 »

Na internetu jsem viděl, že se dá emulovat v symbiánech Windows 3.1, 3.11, 95 a 98.. Měl bych dotaz, jestli by šel emulovat i Win Millenium, který má pravděpodobně založený systém na stejných zdrojových kodech jako Win98, narozdíl od Win 2000 který již používá mnohem jiné zdrojáky... a pokud by nešel Emulovat WinME, jestli yb šel emulovat WinCE anebo WinMob..
petus
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od petus »

a proč dělat takovou ptákovinu?
Že jsou to widle pominu, ale proč millenia který jsou na další dvě věci oproti windows...?
Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ :)
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od CZJKP1 »

Joo!! To jsem slyšel, že je to jakýsi dvojník Vist...

Ale myslím si, že je to poslední verze systému, která by šla emulovat... Myslím, že Win 2000 A Win XP už émulovat nepudou......

Krom toho Windows ME má už to novější prostředí...
PixelOrgy

#4 Příspěvek od PixelOrgy »

Ano, existuje port DOSBOXu pro S60, coz je DOS emulator - WinME zrejme bez sance (nestartuji z DOSu).
Jinak druha vec zustava pouzitelnost takto emulovaneho systemu. Vykon symbianovych telefonu je vetsinou slabsi. Zkousel jsem emulaci Win98 na WinMobile (6.1 i 6.5) a neslo to seriozne pouzivat, maximalne jako "proof of concept". Pouzil jsem WinMo port QEMU a Bochs (oboje x86 emulatory), zarizeni s 806MHz Intel Monahans a 256MB RAM.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“