Sršení PC zdroje Seasonic S12-430W

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
marat

Sršení PC zdroje Seasonic S12-430W

#1 Příspěvek od marat »

Zdar lidi,

nesetkal se někdo se "závadou" zdroje, kdy zdroj zasrší, když třeba posunu webovou stránku v okně prohlížeče, spustím starou počítačovou hru (to srší dost silně), atp.

Mám tenhle zdroj 5let, mají dobrou pověst a tenhle problém mám už delší dobu...mám dojem že rok. Teď mi připadá, že se to zhoršuje...třeba při posouvání stránky to nedělal.
Je zatěžovanej na cca polovinu výkonu a podle měřáku, drží všechny napětí pořád přesně, nikdy jsem sním neměl problém.
czatlantis

#2 Příspěvek od czatlantis »

mám tenhle zdroj taky, už asi přes 3 roky a jediný čeho jsem si všimnul je při kopírování přes síť mi nějak píská nebo dalo by se tomu možná říkat sršení (ale spíš je to fakt jen pískání)...což teda nechápu proč, když to bez problému zvládne plnou zátěž 4jádrovýho CPU a grafiky, ale nějakej šum z síťovýho čipu to takhle rozhodí
jinak vstupní napětí by mělo být v pořádku, mám to za online UPSkou
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

To nebude sršení, ale spíš "pískání" trafa, nebo kondíku (mě tak podivně pískal jeden kondík v Chieftecu).
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

marat: asi ti vysychaju (alebo sa nafukuju) elyty

czatlantis: Ak to robi od nova, tak by som to neriesil. Najviac pazvukov zdroje vydavaju pri meniacej sa zatazi - prave taku robi procesor ked nie je zatazeny naplno, ale pravidelne sa uspava a zobudza.
czatlantis

#5 Příspěvek od czatlantis »

rnbw: jj dělá to odjakživa, už jsem si na to zvykl. Pokud zatížím CPU na 100% třeba winrarem, tak to nedělá, takže to bude to, jak píšeš
marat

#6 Příspěvek od marat »

Nejvíc mi ten zvuk připomíná sršení výboje, nemůžu si pomoct.
Zajímavý je, že to nejvíc dělá u dvou primitivních her, které hraje syn. Nejsou nijak graficky náročné, spíš logické a zdroj vyvádí, jak svářeč...:-(
Andrea

#7 Příspěvek od Andrea »

To bude nestabilní zpětná vazba při určitém zatížení. Může to být třeba nárůstem ESR kondíků.
marat

#8 Příspěvek od marat »

Trochu amatérská nahrávka. Ten zvuk je v reálu ostřejší a hlasitější.

https://rapidshare.com/files/1559437816/srseni.wma
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“