Pračka ARDO SE 810

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
marcelo

Pračka ARDO SE 810

#1 Příspěvek od marcelo »

Zdravím všetkých prítomných na tomto fore. Chcem sa len uistiť pred nákupom nového riadiaceho modulu, či niekto zo skúsenejších kolegov nemá skúsenosť s touto chybou. Pračka normálne perie až do okamihu keď sa spustí odstreďovanie. Vtedy popri odstreďovaní a behu čerpadla otvorí aj všetky ventily na napúštanie vody do pračky. Okrem tohto ide program v poriadku aj dokončí odstreďovanie no s otvorenými ventilmi ktore zavrie až s vypnutím hlavného motora. Na module nie je nič vidno žiadny zvod ani zhorené. Premerané čerpadlo v poriadku, Snimač hladiny v poriadku,uhlíky na motore v poriadku,ventily v poriadku.. Ak by niekto vedel čo takto može este zblbnúť programator. Za každý nápad ďakujem.
sefi

#2 Příspěvek od sefi »

tak taku chybu som ešte nemal a asi ti ani nik nedá záruku že vymeň programator a bude to ono...neviem aký je tam modul ovladania motora..ale by som ešte skusil ak su tam 2 napájacie výkon. odpory či nie je jeden z ních odijdený...
marcelo

#3 Příspěvek od marcelo »

modul v pračke je použitý tento http://www.avelmak.sk/index.php?lm=1000 ... icle=38365 všetky veľké odpory na doske som meral a vyzerajú byť v poriadku. K pračke sa dostanem až v stredu tak to skusim ešte popozerať.
sefi

#4 Příspěvek od sefi »

tak to je ina pracka ako som myslel to je celý modul programatora, napájanie je cez trafko nie cez odpory...aj takby som pozrel zdroj či je dobrý, a ak si všetko ostatne riadne premeral, najlepšie výmenou za dobrý kus, tak zostáva iba ten programator..
marcelo

#5 Příspěvek od marcelo »

Ak to niekomu v budúcnosti pomôže: závadu spôsobovali dva kondenzátory 100n/275V (strata kapacity). Pračka funguje ako má. Ďakujem.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“