HP Omnibook 6000

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kybl

HP Omnibook 6000

#1 Příspěvek od kybl »

Prosím o radu.Mám tento starší kousek,disk je těsně před smrtí.Mám novej,ale nevím jak nainstalovat systém.Nením k dospozici CD rom,ani USB port.Lépeřečeno USB port je ale nejde z něho nabootovat.
Je prosím nějaké řešení?
Roman
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Pokud je na tom starým disku systém ještě funkční, tak ho vyndej a někde naklonuj na novej. Já to na Eečku řešil redukcí IDE-USB, připojil jsem obyčejnou CD-ROMku a z ní nabootoval systém a spustil instalaci. Ten Omnibook neumí bootovat z takto připojené CD-ROMky?
kybl

#3 Příspěvek od kybl »

Právě že se mi to nepodařilo.Mám USB mechaniku a nastavím jedinou možnost Removable device,tak nic.
Roman
kybl

#4 Příspěvek od kybl »

Právě že se mi to nepodařilo.Mám USB mechaniku a nastavím jedinou možnost Removable device,tak nic.
Ten samej nápad jsem měl taky,disk jsem okopíroval ale zase mi psal že systém nenalezen.
Roman
Paja250

#5 Příspěvek od Paja250 »

Musíš udělat tzv. bitovou kopii, třeba pomocí programu Acronis True Image, normálním kopírováním nepřeneseš boot sektor...
...A máte to zapojené v zásuvce?
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mourek »

a jaký systém chceš nainstalovat? Má to aspoň funkční disketu?? jinak okopírovat softem na bitovou kopi, pokud máš starší winy , max XP, používal jsem PQ magic, jinak Acronis a nebo Gparted v Linuxu, existuje i live CD . a pokud se to nepovede tak W95 jdou nainstalovat tak že se instalačka nakopíruje na disk, spustí se to z diskety instalační a pak se spustí instalace. Jestli i 98 si už nepamatuju ale dostal jsem jedno do mrtvého DELLa XP tak že jsem nainstaloval 95 a potom z nich spustil instalaci XP je touž 3,5 roku tak přesný postupp nevím. Pokud den disk umírá tak se nemusí bitová kopie podařit
kybl

#7 Příspěvek od kybl »

Díky moc za rady.Je tam klasiky XP.Zkusím tedy udělat tu bitovou kopii a uvidím.Disk zatím žije,hřeje se jak kráva,rachotí,ale neklepe.
Dám vědět,jak jsem dopadnul.Díky všem za rady.
Roman
kybl

#8 Příspěvek od kybl »

Takže hlásím kopie se nepovedla.Zkoušel jsem Acronis,Gparted.
Při konci kopírování hodí chybu.Jak Acrenos,tak Gparted.
Ze zoufalství jsem zkusil pokus na zhruba stejně HW osazeném compaqu,jsem systém nainsatloval a potom vrazil disk do toho HP.Pouze probliklo logo Win XP a restart.A tak stále dokola.
Napadá prosím ještě někoho nějaká možnost?Jo a disketovku k tomu mám,je vyměnitelná za CD ROM.
Roman
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

Možná se nepovedla protože nejde přečíst nějakej sektor na disku. Stálo by za to, ten disk projet diagnostickým programem přímo od výrobce a sektory zkusit realokovat. Pak udělat ten image, nebo přímo kopii na druhej. Samozřejmě před tím neuškodí udělat i obyčejnej chkdsk pro opravu filesystému.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“