Elektrokotel Protherm ray regulace max výkonu
Moderátor: Moderátoři
Elektrokotel Protherm ray regulace max výkonu
http://www.gas.cz/product/protherm-ray- ... k-9k:3689/
Jedná se mi o možnost omezení max výkonu. V podstatě si myslím, že by mě mělo stačit 6kW, tedy 6kW kotel, nicméně cenově vychází stejně 9kW model. Prostudoval jsem návod, nějaká zmínka o výkonu tam je, ale nejsem z toho moudry.
Neví někdo jestli lze u těchto kotlů nastavi-omezit trvalý max. výkon ? Chápu, že mi kotel po zapnutí impulsu HDO postupně najede nejspíš na max výkon a tento bych chtěl mít možnost omezit podle praktických poznatků. 9kW by asi už dost omezovalo ostatní provoz domácnosti.
- kevin_mitnick
9kW kotel je udělán tak že je tam 3x3 1kW těles, spínaných přes 9 relé.
A jedno to relé náhodně lepí.
Ještě jsem ho nezkoumal, jen jsem odpojil těleso.
Přehřívalo se to, když HDO vypnulo logikou kotel, tím i cirkulaci, ale jedno těleso zůstalo pořád zapnuté.
Režim zásobníku TUV se nedá akrivovat když mu chybí čidlo, začal bych jeho kontrolou. Je to standart NTC 10k.
Oboje uvedené platí pro modely RAY
Má jen regulaci na 3 stupně a tak jsem tu závadu také vydráždil, když se vypnou všechny stupně, tak se vypne také cirkulace.
Bimetal maxima (ten vždycky vypadl) jsem kontroloval a stáhnul na 90C.
Pokud to vypíná pokojový termostat, tak běží čerpadlo dlouho, na to jsem nečekal
To s tím HDO to byla jenom domněnka, když jsem závadu našel, tak už jsem to nezkoumal. Dělalo to náhodně za několik dní a většinou se to vypnulo v noci.
Taky když jsem to ráno měřil bez proudu, tak to bylo v pořádku, jen termostat maxima vypnutej.