DVD Thomson DPL950, zaseklý zvuk
Moderátor: Moderátoři
DVD Thomson DPL950, zaseklý zvuk
mám už delší dobu rozebrán tento DVD přehrávač.
Nejprve nejel VFD display, po opravě jednoho páskového vodiče display funguje.
Další závada je ta, že zvuk je zaseklý na vysoké hodnotě a nejde žádným způsobem ztlumit (dálkové ovládání). Změřil jsem všechna napětí ze zdroje, tak ty jsou OK. Ostatní páskové vodiče vypadají OK. (vyzkoušeny prozvoněním multimetrem). Dál už nevím, co bych měl zkusit.
Čím by to mohlo být?
Schéma zde:
( http://elektrotanya.com/thomson_dpl950v ... nload.html )
Prosím poraďte.
V manuálu je toto:
Kód: Vybrat vše
The keys do not activate the functions they control (unit
and / or remote control).
• Set the POWER/ECO key to OFF (red light on) and back to
ON again. Alternatively, turn off the power, disconnect the
power plug and then re-connect it (The player may not be
operating properly due to lightning, static electricity or
some other external factors).
• If keys still do not activate the functions they control
even when the above mentioned corrective actions are
taken, contact your retailer.
• During protection such as OCP, OVP, OTP,the unit may
already go into the “Latch mode”, and the unit will need
sometime to power on again. And the blue led will blink
continously for indication, you have to restart the unit by
press the POWER/ECO button on the main unit.Závada stále přetrvává. Ukazatel na display je 'VOL 62' a nejde změnit z DO ani knoflíkem. Ještě jsem zkoušel měnit zvuk tlačítkem 'theater modes' (jako: arena,dolby,etc.) a taky tlačítkem 'level' (jako: +10dB, 0,-10dB,etc.) tak to fungovalo a zvuk se trochu změnil. Ale hladina na displeji je stále 'VOL 62' a zvuk je příliš hlasitý. Není způsob jak s tím pohnout. Prosím, nějaké nápady?
Edit1: jestli budu mít čas, zkusím ještě připájet drátky k STA304A piny 9, a 10. a sledovat log. analyzérem zda je tam nějaká aktivita při "ztlumování zvuku"
frpr666 píše:Při stisku třech knoflíků a zapnutí ze stand-by, stejně jako při stisku třech knoflíků a zapnutí z power-off se nic neobvyklého nedělo.
Takže reset neprebehol.Určite ak sa podarí resetnúť toto zariadenie,tak ten zvuk pôjde regulovať,ale týmto sa vlastne neodstráni pôvodná závada,časom to sekne znova.Mal som niečo podobné a presne sa to tak zachovalo,že asi o pól roka to znova seklo-ďalej som to neriešil.