Staré TTL - identifikace??

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dzak
Kontaktovat uživatele:

Staré TTL - identifikace??

#1 Příspěvek od dzak »

Dělal jsem debordelizaci,a vyjevily se mi integráče z dob,kdy jsem ještě makal ve fabrice.Je to z měřící stanice BETA (mimo 1429D).
Vím že ty první dva obrázky jsou na 90% TTL,a ty eurosily,mám takovou tuchu,že to byly děličky - něco jako U114D
Převodní tabulku už jsem nenašel :-(
Neznáte pls někdo?Je tady spousta pamětníků....
Ne že bych je potřeboval,ale jen tak ze zájmu a nostalgie...

Obrázek
Obrázek
Obrázek

P.S.Ještě jsem našel DTL řady SN15xxx - to je taky historie za sto!
kyori

#2 Příspěvek od kyori »

horní řádka na těch obvodech je typ, spodní je datum výroby, takže napřklad: 1.fotka, obvod vlevo nahoře je typ DTUL93359 vyrobeny u Fairchilda v roce 1970 v 7.týdnu (7007).
Podobně, ten vpravo modro-žlutě obarvený je typ 9601 od Fairchilda vyrobený v 32.týdnu v roce 1973.

Na druhe fotce, ty SN49700 jsou myslím jasný, Texas Instruments

Kdyby jsi je chtěl prodat do mého muzea, tak mi pošli soukromou zprávu.
judeware

#3 Příspěvek od judeware »

Fairchild 9328PC
Texas SN49700, ale v němčině ...
Přílohy
sn49700.gif
(49.47 KiB) Staženo 169 x
fairchild_9328PC.pdf
(98.53 KiB) Staženo 122 x
jarda
Zablokován
Zablokován

#4 Příspěvek od jarda »

Hmmm, TTL, STTL, LS, ALS, CMOS, HC, HCT, RAM, SRAM, DRAM, PROM, EPROM, procesory, koprocesory a co já vím - co potřebuješ do sbírky? Vesměs nepoužité, a i exotické vyletované odsávačkou Weller. Světová všehochuť, i SMD PIC více typů. Už se mi do konstruování moc nechce, za ta desetiletí stačilo. Jen když musím. Udělal jsem si i knihovny IO do ORCADU /datasheety z VUST Praha obkreslováním, nešel jim COSTAR/. A data pro vrtačku do VUKOVU na dvojstranné spoje s prokovenými otvory třídy 4/5 /FDD řadič pro ZX Spectrum, kybernetický zámek s přenosem na seriový port s rozlišením příchodu konkrétních zaměstnanců na minutu /RTC/ s interní CMOS EEPROM - nebyly ještě PICky, takže HCT logika a.j./.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“