Internet explorer 3 nebo 4 v CZ, a instalace W95

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

Internet explorer 3 nebo 4 v CZ, a instalace W95

#1 Příspěvek od CZJKP1 »

Zdravím, uvádím do provozu různé verze starších windows - v emulátorech, a scháním prohlížeče Internet explorer 3 a 4 v češtině, nevím však zda-li byly v češtině vydány, příp. i verzi 1 a 2. Nevíte někdo o něčem ke stažení na netu, příp. nemáte někdo staré programy či instalačky...

A taky nevíte jak se instaluje W95, instaluje se DOS nebo ne... Nevíte jak je označená poslední česká verze, ale zjistil jsem, že bylo patrne spousty verzí těch W95, když jsme měli starý PC, vzpomínám si, že to při startu psalo Windows 95 a pod tím bylo ještě Internet Explorer, když se mi kdysi dávno podařilo něco nainstalovat, tak to psalo Windows 95 (a to internet explorer tam pak nebylo).. Ale nyní nemohu najít vhodný způsob, jak to nabootovat..
Momentálně mam staženou verzi Windows 95B (S podporou USB), jedna s těch posledních verzí.. Avšak byla i verze C, nevím jestly i česky vydaná... Ale každopádně bych si chtěl stáhnout a nainstalovat úplně tu nejposlednější verzi W95..

Jinak už sem nainstaloval: Windows 3.1, Windows 3.11, Windows CHICAGO, Windows NT 4.0...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

CZJKP1 píše:Internet Explorer 3 a 4 v češtině, nevím však zda-li byly v češtině vydány

Pokud vím tak ano. Verze 4 byla součástí WinME, a 3 se vyskytovala všude, kde měli internet na W95. Největší komedie byla, když někdo upgradoval na 4 v angličtině a pak se bál nainstalovat si ji, když vyšla česky.
dj_rizek

#3 Příspěvek od dj_rizek »

Jestli si dobre pamatuju tak mi snad na W95 sel i IE 5 CZ mozna i 5,5 CZ tenkrat to bylo cca v roce 99 na CD FREE INTERNET BY KIWI jako priloha Chipa.

Jo jo na verzi 95 se startovacim logem s IE i bez nej,bez napisu jsou starsi a totalni katastrofa,ty padaly snad i pri kliknuti na START,s napisem IE byly o poznani lepsi,na nich jsem delal hodne dlouho.

Jak nevis nabootovat?
Puda
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Puda »

Jo DOS se instaluje, buď s ovladačem CDROM, a nebo bez a v tom případě musí být instalační soubory nahraný na disku.
Absolutně korektní jedinec s extrémními názory.
Andrea

#5 Příspěvek od Andrea »

Win95 se instalovaly pomocí spouštěcí diskety, na disku nemuselo být nainstalováno nic, mají svůj DOS.

Saré verze programů jsou třeba tady:
http://www.oldversion.com/index.php
Nagant

#6 Příspěvek od Nagant »

Měli jsme ve škole i instalačky Windows 3.0 :) (nejsem si jist, zda byly české, počeštěné, nebo jen Eng.), ale za mého působení jako správce sítě tam byly už všude Windows 3.1 CZ (cca říjen 1993). Velkým hitem byl textový editor AmiPro, po dříve používané T602.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

dj_rizek píše:Jestli si dobre pamatuju tak mi snad na W95 sel i IE 5 CZ mozna i 5,5 CZ tenkrat to bylo cca v roce 99 na CD FREE INTERNET BY KIWI jako priloha Chipa.

Najnovsi MSIE pre Windows 95 je 5.5 SP2.
dj_rizek

#8 Příspěvek od dj_rizek »

AmiPro byl skvelej editor.

Jo jo co jsem mel original WIN95 PC nabootoval z Diskety kde byl ovladac na CD-ROM a potom se to to navedlo na instalacni soubory co jsou na CD.
Ne vzdy ale slo WIN nainstalovat,tak bylo lepsi spustit instalator rucne setup/is/iq pripadne dalsi parametry,pak to slo dobre.

Bohuzel MS ovladace na CD-ROM mechaniky nefungovaly na vsechny,nekdy se pracne musely na disketu nahrat k pouzivany mechanice,pripadne novejsi univerzaly.
Hejnicek

#9 Příspěvek od Hejnicek »

AmiPro mam v praci jeste funkcni. Neb v nem bylo vytvoreno mnozstvi dokumentu. Je v nem nezvyk, ze nejde rolovat stranka koleckem mysi.
Oproti T602 to byl radny krok vpred.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od CZJKP1 »

Helejte, podarilo se mi přes boot disk ty W95 nainstalovat, ale při startu mi to píše že chyběj nějáký souboiry a musím to odenterovávat a nevím čím to je.. Aže budto at tam soubory vrátím anebo at přestanu využívat daného HW něco na tom smyslu
dj_rizek

#11 Příspěvek od dj_rizek »

Vyfot co ti to pise.

Jakou konfiguraci mas nastavenou pro beh v tom emulatoru?95 mely jisty HW omezeni.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od CZJKP1 »

500mb disk, 64ram, procesor nevím jak se nastavuje, to už je asi něják daný, ale když pracuju v emulátoru tak je win nepouzitelny....

Problem je jasne znazorněn zde, bylo použito programu free screen recorder, který snímá plochu do AVI...

http://www.youtube.com/watch?v=tE1lw5a807o
dj_rizek

#13 Příspěvek od dj_rizek »

http://support.microsoft.com/kb/137454/cs
http://www.computing.net/answers/window ... 20049.html
http://forums.cnet.com/7723-6618_102-153962.html

Nechce fungovat sit,vsechny soubory se tykaji site a protokolu,proc se ti spousti?tys instaloval sit?
Normalne by asi nemely bejt aktivni pokud neni nainstalovana sit.
Ty soubory tam jsou nebo ne?
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od CZJKP1 »

To nevím.. Ale zatrhnul sem, při instalaci, že v příp.že bude dostupná síťová a zvuková karta, že ji chcu nainstalovatz..
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“