Ani nevím, kam bych toto umístil, jestli sem, nebo do audiotechniky!
Bohužel už jsem nevydržel závidět ostatním a koupil jsem si tento zesilovač, ve slušném stavu a za slušný peníz - viz zde
Zesilovač jsem doma ,,pečlivě" vyčistil, ono to moc nešlo, protože je to uplně naschlý, no dělal jsem, co jsem mohl..
Napřed jsem nahradil pojistky za dráty, které tam byly.
Potom jsem to zapl áá na 15 minut přes žárovku 25W, a nechal to, aby se ty elyty aspol, sformátili, že? no a po 15 minutách jsem zaměnil žárovku za 60W a za dalších 15 minut za 200W, ta už nežhavila, protože byl proud úměrný....
Pak jsem už radši připojil reproduktor, abych si to nepokazil, vzhledem k tomu, že nemám žádný převodní trafo, připojil jsem obyčejný pouliční amplion, OT-5 Kovopodnik Brno, jmenovité napětí 100V, imp. 660R a 15VA Max...
Jenže ono nic, ani vstup nereguje, ani to ,,nehleslo"... A tak jsem nad tím bádal a povšiml si úpálených anod ze spodu keramických patic u koncových elektronek..- Bylo to na obouch ,,upálený" nejen dráty, ale i vývody těch patic, nakonec se mi to podařilo zapájet (cín na tom ani nedržel!), no dráty jsou krátké - jak šnůra na prádlo, dobudoucna budu muset ty anody předrátovat a patice nahradit za nové, nevyhřáté..
No a pak jsem to tedy zapnul. Od kraje potenciometru do půlky to ani nehlesne, od půlky dál se začne ozývat velmi zkreslený a chraptivý zvuk, ve kterém není slovu rozumět..
Nevím, čím by to už mohlo být, nemáte někdo nějáký tip.
Měřil jsem napětí a proudy, to přibližně sedí.
Jinak je prasklý C3 na mřížce té EF, ale zatím jsem ho nemělil, nejsem si jist, zdali by mělo takovýto vliv.
Mimo jiné byl spálený, a přerušený odpor R58, má 160R, ten jsem nahradil 155R (protože jsem víc neměl po ruce)...
Ty EL34 vypadají dost vyhřátě, bohužel nemám žádnou náhradní, ani si ji nemam z čeho vypůjčit, abych to prozkoušel, ani nemam zkoušeč, abych ji přezkoušel..
Otázkou je, zda-li se vyplácí dávat toto dopořádku (nečekal jsem, že to bude ve vnitř v takovémto stavu), anebo jestli sehnat ještě jednu Mono 50 v lepší stavu a tuto ponechat na díly..
Neměl by jste někdo na prodej knoflíky?? Nejlépe více kusů.... Chybí sice jen jeden, ale ty ostatní jsou polámané a zohýbané..