Varistor, vhodná náhrada
Moderátor: Moderátoři
Varistor, vhodná náhrada
PS:snad se mi povede tu hodit fotka.Pojistka,která k součástce vede má hodnotu 250V - 3,15 A
Nějak mi nejde vložit další přízpěvek.Zkouším to už poněkolikáte.Tak to zkusím takhle:ještě čekám na konečné svolení od šváry do toho dlubat,tak jsem na to defakto nešáhl.Netuším co tomu bude více.Určitě bych vyměnil ty dva kondenzátory-ten jeden je lehce nafoukly.A taky si myslím,že do toho mohli pustit 400 V ,tak možná muže být v háji i ten malý můstek.Zatím díky všem za přízpěvky....Díky moc!
- Přílohy
-
varistor.jpg- (261.13 KiB) Staženo 231 x
Tady je datašít http://smartdata.usbid.com/datasheets/u ... erzv14.pdf je to ten ERZV14D471.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Na GME si najdi neco podobnyho,bezne se v elektronice pouzivaji varistory na cca 275V,pokud je to napajeny 230V tak tam dej tohle,provozovat se samozrejme da i jak psala Andrea bez nej,otazkou je jestli mas opravenou pripadnou dalsi zavadu,varistor odejde pri prepeti,takze je mozny ze to nejakej expert zapojil na 400V nebo tak neco.
- Přílohy
-
mustek.jpg- (116.58 KiB) Staženo 216 x
- Philip_Fry
Co mi tam vlitlo, netusim. Proc bouchnul varistor N-PE nechapu, v rozvadeci je rozdeleni na TNC-S, takze jsou N a PE vlastne propojeny. Saltec ochrana v rozvadeci zapojena mezi PE a L zustala zelena, takze asi vubec nezabrala. I kdyz je na 12,5kA a ten varistor na druhy strane kabelu ma odolnost urcite radove nizsi.
Ma nekdo podobnou zkusenost?
Jirka