Výstava v SPŠE Pardubice
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Výstava v SPŠE Pardubice
Naposled snad někdy vloni TVM?
Ten, když to nešlo oficiálně získat informace, sháněl je, jak se dalo, ale nakonec ho ta džungle nějak otrávila, že se dal na vydávání vinylových gramodesek. A to mu jde. Přiznám se, že mu fandím a že ho v tom podporuji, což jsem jaksi v záležitosti Tesly (v poslední jsem byl na podzim 1974) nijak účinně nemohl.
Jsou to články smutné a vypadají, jako povrchní, ale dostat se k užitečným informacím, to by už před lety mohlo zajímat policii, tak je neprodleně tenkrát stopil, kdo mohl. Ještě smutnější na tom je, že tomu nikdo ani nikdo nezkoušel zabránit...
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Ne, že bych nesouhlasil se změnami politickými. Zažil jsem s komanči taky svoje, ale co se týká techniky, pozor na to.
Chlapci, v mé bývalé firmě pracují váhy na sypký materiál, zavěšeny pod sily, od roku 1963 do současnosti!!! Firma RUKOV Rumburk! Zdalipak ještě existuje, ani jsem neověřoval na netu.
Váhy pracují na principu fázového posunu, což jsem do dneška řádně nepochopil. Ani nepotřeboval, protože se závady neobjevovaly.
V roce 1993 jsme konstruovali s kamarádem, jenž ve firmě zůstal, měření výlisku z keramiky přímo v lisu. Na tu dobu ojedinělá záležitost (dolisování, nedolisování na rozměr, kdo zná keramiku, ví o čem mluvím. Kontaktoval jsem jej, není to ani půl roku, a na dotaz na naše dítě mluvil jen v kladných hodnotách. Bez závad. Jen ta obsluha stále stejná....
Za těch 20 let se technika řádně posunula!! To jen pro ty mladé. I převodníky tlak/napětí jsme si dělali sami
Slováci objevili Teslu Bratislava až poté, co jí smetly buldozery, dokumentace skončily ve sběru a dnes můžou jen vzpomínat.
Pokus Irů povznést značku Tesla skončil tak, že to krásné logo nahradili zprzněným tenisákem, ale už jsem viděl kapesní radio z Číny s tímhle znakem.
Koukal jsem se na odkaz, některé články jsem si přečetl, ale na nějaký souhrnný článek to nevypadalo. Tady:Hill píše:Historií Tesly a zániku jednotlivých divizí se věnoval napřed v jednom souhrnném, pak, jak to vybublávalo, v jednotlivých pokračováních, Histes na Postřehu.
http://www.postreh.com/phprs/view.php?c ... 2005121102
jsem narazil na odkaz www.histes.net, ale ten se mi nechce otevřít. Je ten souhrnný článek ještě někde k přečtení?
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- frantajetel11