Výstava v SPŠE Pardubice

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

Výstava v SPŠE Pardubice

#1 Příspěvek od Lukas-Peca »

Jménem Teletýmu si dovoluji pozvat všechny na výstavu historické spotřební elektroniky, která se bude konat tuto sobotu od 8 do 15 hodin v SPŠE Pardubice. K vidění budou televizory, rádia, bílá technika, dobové relikvie a další věci. Těšíme se na vaši návštěvu.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Na tyhle výstavy už z principu nechodím.
Jakej má smysl tam chodit a koukat na něco, co jsme nedávno odevzdali k rozmlácení???

Stačí mi, co si škudlím doma.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

To já bych třeba i šel. Jsem tak trochu nostalgik a tyhle věci mi táhnou.. Škoda jen, že Pardubice jsou pro mně dost z ruky..

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
Yarda1

#4 Příspěvek od Yarda1 »

Nebylo by od věci, kdyby nějaká dobrá víla (vzhledem k zaměření akce spíš dobrý víl:-) pořídila z té akce foto nebo videodokumentaci a někde ji nahrála ke stažení.
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

Hlavně tam měl být i přehled likvidace výroby spotřební elektroniky po 1990, jak skončily Tesla Přelouč, Pardubice, jak se přestal vyrábět v ČR cuprextit, smalované dráty, polovodiče, jak se vyklízely výrobní haly a pár upocených strejců si triumfálně rozebíralo strojní vybavení a měřicí techniku...
Naposled snad někdy vloni TVM?
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Historií Tesly a zániku jednotlivých divizí se věnoval napřed v jednom souhrnném, pak, jak to vybublávalo, v jednotlivých pokračováních, Histes na Postřehu.
Ten, když to nešlo oficiálně získat informace, sháněl je, jak se dalo, ale nakonec ho ta džungle nějak otrávila, že se dal na vydávání vinylových gramodesek. A to mu jde. Přiznám se, že mu fandím a že ho v tom podporuji, což jsem jaksi v záležitosti Tesly (v poslední jsem byl na podzim 1974) nijak účinně nemohl.
Jsou to články smutné a vypadají, jako povrchní, ale dostat se k užitečným informacím, to by už před lety mohlo zajímat policii, tak je neprodleně tenkrát stopil, kdo mohl. Ještě smutnější na tom je, že tomu nikdo ani nikdo nezkoušel zabránit...
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Lukas-Peca »

Habesan: protože to taky škudlíme doma a nemá nám to kdo pochválit :D
Crifodo: snad není nutné si všude kazit náladu smutnýma věcma, se kterýma už stejně nic neuděláme.
Milan121

#8 Příspěvek od Milan121 »

jsem za Crifodem!! Je třeba neustále připomínat a s velkým důrazem!!, že se stalo něco velmi špatně.
Ne, že bych nesouhlasil se změnami politickými. Zažil jsem s komanči taky svoje, ale co se týká techniky, pozor na to.
Chlapci, v mé bývalé firmě pracují váhy na sypký materiál, zavěšeny pod sily, od roku 1963 do současnosti!!! Firma RUKOV Rumburk! Zdalipak ještě existuje, ani jsem neověřoval na netu.
Váhy pracují na principu fázového posunu, což jsem do dneška řádně nepochopil. Ani nepotřeboval, protože se závady neobjevovaly.
V roce 1993 jsme konstruovali s kamarádem, jenž ve firmě zůstal, měření výlisku z keramiky přímo v lisu. Na tu dobu ojedinělá záležitost (dolisování, nedolisování na rozměr, kdo zná keramiku, ví o čem mluvím. Kontaktoval jsem jej, není to ani půl roku, a na dotaz na naše dítě mluvil jen v kladných hodnotách. Bez závad. Jen ta obsluha stále stejná....
Za těch 20 let se technika řádně posunula!! To jen pro ty mladé. I převodníky tlak/napětí jsme si dělali sami :-))) a chodí dodnes.
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Oldradio »

Někdo někde psal, že obnovení průmyslu u nás na úroveň před rokem 1989 by trvalo přes 50 let, pokud by se na to vůbec našly peníze. Od kamaráda, co sbírá magnetofony a pátral v Přelouči, vím, že se tam dodnes plno lidí tváří, jako by se tam nikdy žádné magneťáky nedělaly a kde je sídliště Tesla, už nevědí ani na městském úřadu.
Slováci objevili Teslu Bratislava až poté, co jí smetly buldozery, dokumentace skončily ve sběru a dnes můžou jen vzpomínat.
Pokus Irů povznést značku Tesla skončil tak, že to krásné logo nahradili zprzněným tenisákem, ale už jsem viděl kapesní radio z Číny s tímhle znakem.
Yarda1

#10 Příspěvek od Yarda1 »

Hill píše:Historií Tesly a zániku jednotlivých divizí se věnoval napřed v jednom souhrnném, pak, jak to vybublávalo, v jednotlivých pokračováních, Histes na Postřehu.
Koukal jsem se na odkaz, některé články jsem si přečetl, ale na nějaký souhrnný článek to nevypadalo. Tady:
http://www.postreh.com/phprs/view.php?c ... 2005121102
jsem narazil na odkaz www.histes.net, ale ten se mi nechce otevřít. Je ten souhrnný článek ještě někde k přečtení?
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Lukas-Peca »

Už zítra!!
Hejnicek

#12 Příspěvek od Hejnicek »

Budu tam!
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od GeorgeB »

Taky se tam jdu zítra podívat v rámci oslav SPŠE.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Lukas-Peca »

frantajetel11

#15 Příspěvek od frantajetel11 »

Ty kočky jsou absolventky SPŠE? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“