OTF ORAVA 63B100 Stereo

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Duvsan

OTF ORAVA 63B100 Stereo

#1 Příspěvek od Duvsan »

Celá oprava spočívala vo výmene dvoch 47uF Iskier v napájaní riadku, neskôr obraz uskočil do prava a opravoval som podušku. Priebežne sme zistili zaujímavosti v jeho chovaní.
Pri zapnutí STB sa sám tiež zapol, vypnúť ho ale bolo treba samostatne, alebo čakať 10-min. Myslel som, že je to jeho vlastnosť. Neskôr to bolo opačne. Potom sa podarilo otcovi čosi postláčať na univ. DO (niečo naň hodil a tým postláčal, nevieme čo) a za čas sa zapínal i vypínal s boxom. Teraz sa znovu len zapína, ako na začiatku. Pri prvej kontrole som samozrejme skontroloval studenáky. Niektoré mi unikli, ide o SW záležitosť, alebo mám meniť elyty? Ď
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

Pokud vím, některé OTFky lze zapnout ze stby a současně přepnout na AV napětím přivedeným na pin 8 scartu. A pokud vím, tak vypnout už se dají jen tlačítkem na DO, nebo síťovým vypínačem na bedně, popř. vytržením síťové šňůry ze zásuvky. Zánikem napětí na pinu 8 se pouze přepne na zdroj signálu, který tam byl předtím. Kapišto?
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Vydricak

#3 Příspěvek od Vydricak »

Súhlas s Eleman-om. OTF-ka, ktorú mám doma funguje na takom istom princípe ako píše vo svojom príspevku.
Duvsan

#4 Příspěvek od Duvsan »

No dík, ale ja nekecám. Predviedol mi to. A za pár dní sa sťažoval, že je to opäť na začiatku. :upset:
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“