Vysavač Electrolux Z1043, vypínání motoru
Moderátor: Moderátoři
Vysavač Electrolux Z1043, vypínání motoru
chtěl bych se zeptat na závadu vysavače electrolux z1043.Vysavač se po chvilce začne sám vypínat a za nějakou dobu se opět zapne.Celý jsem ho kompletně vyčistil vzduchem,nový filtr,sáček,uhlíky jsou ok.Bohužel závada se projevuje opět.Prosím o radu včem by mohl být problém??Děkuji.
Bývá schovaná pod jedním uhlíkem, po jeho odšrubování (i s držákem) se dá jednoduše vyměnit. Jenom nevím, kde sehnat náhradní - typ pojistky neznám a ty "dobré" tahám z vyhořelých motorů (momentálně žádnou nemám). Teoreticky by to mělo fungovat i bez ní, jenom hrozí zničení motoru po přehřátí vysavače.
Tepelnou pojistku jsem tam našel,byla opravdu pod jedným uhlíkem.Je fakt,že je silně zaoxidovaná tak ji zkusím isopropylem vyčistit a uvidím jak pojede.Volal jsem do servisu electrolux a ani tam bohužel nevedou pojistku do těchto motorů.Leda objednat celý motor,což vzhledem ceně nového dílu a stáří motoru se nevyplatí.Dám vědět zda-li se oprava podařila.
Jestli se ti nechce volat, tak napiš i ten typ sem, maximálně ti to ale nacením, sehnat si ho musíš už sám
Mozna by stacil sehnat rotor, ale to uz chci asi moc
Rotor určitě neseženeš, motor možná poznáš někde tady , ale sedět nejspíš nebude žádný - musel bys vědět přesný typ - to už je jednodušší za něj dát těch 900 tady v ČR a máš to i se zárukou