Zdroj FORTRON FSP350-60GLN (přesunuto)

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MaTTo

Zdroj FORTRON FSP350-60GLN (přesunuto)

#1 Příspěvek od MaTTo »

Je to tento zdroj : http://www.fsp-group.com/english/1_prod ... &proid=132
Zdroj je stary necele 3 tyzdne dovcera som ho pouzival na starsom PC kde bol celeron 2 GHZ , a tam siel OK .
Vcera som dal zdroj do mojho pocitaca , SEMPRON 2800+@2500 Mhz , 6600GT , atd. no ked ide PC full load napetia su uplne v pohode 5,05V , 12,25 V , v idle je 5,04 a 12,28 .. merane multimetrom takze hodnoty su presne .Mam taky problem ze ked vypnem PC z windowsu sa vypne .. a ked ho napriklad o 5 minut chcem zapnut tak sa sice tocia ventilatory a nic viac .. tak som skumal a zistil som ze pri tomto zapnuti mam 12,56 V !! a 4,26V !!! a Stale to lieta 4,40 , 4,26 .. Samozrejme PC nenabehne .-- niekedy sa po takych piatich minutach stane ze to skoci na 5,05V ako je normalne a PC normalne ide .. ale niekedy to takto ej aj 20 minut co to lieta 4,40-4,26 ale vecsinou drzi 4,26V .. Dalej som zistil ze ked takto vypnem PC z windowsu tak ked je standby ze len svietia diody na zakladovke . tak na molexe na +5V nameram 0,30V , po zapnuti tych 4,xx , Ale ked ho vypnem vypinacom .. a zoskratujem +5 na molexe a +12 aby sa vybili kondenzatory v zdroji .. tak po zapnuti vypinacom je v standby a na molexe +5V nameram 0,40-0,45 V a po zapnuti PC hned nabehne 5,05V a 12,30 a vsetko ide bezproblemov . Predtym na tomto PC bol noname zdroj 400W ktory to tahal pol roka bez problemov a az teraz tento robi komplikacie . Cim to môze byt spôsobene kedze zdroj ej uplne novy a inak ma stabilne napetia atd. ked teda ide .
wiktor

#2 Příspěvek od wiktor »

vis co tady jde oto jestle ten 300w zdroj neni na tu 2800+ slabej spis by tam mel bejt aspon 350w.
MaTTo

#3 Příspěvek od MaTTo »

Ten zdroj je 350W ! A na zostavu staci bezproblemov .
Akurat pri zapinani teda prechode zo standby do normalnej prevadzky zdroja .. mi akosi nejde 5V vetva
wiktor

#4 Příspěvek od wiktor »

znamej mel taky problem se zdrojem 350w taky mu tam neslo na jedny co napaji ide zarizeni +5v a to si koupil novej case i se zdrojem pak kdyz jsem ho rozebral tak jsem zjistil ze nekdo spatne napajel ten kabel do desky takze tam byl uplne volnej holt cinska vyroba .
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mourek »

Stačit by to mělo pokud tam nemáš nějakou žravou mechaniku.Pokud jsi ten zdroj koupil se zárukou ,přemýšlel bych o reklamaci. Jakmile se do něj podíváš je to špatné.
Sejny

#6 Příspěvek od Sejny »

mě se stalo že zdroj dával v stand-by na 5 i 12v podobně kolem 0,5V a při dalším zapnutí PC se nenašla vypalovačka....ani nezablikaka a nechtěla se vysunout...při vytažení a zasunutí káblu se rozjela...anebo když jsem PC před zapnutím vytáhl na chvíli ze zásuvky.....tak sem v něm poměnil pár malých elektrolytů a už to chodilo normálně jinak co popisuješ dělal kamošovi právě slabý zdroj
MaTTo

#7 Příspěvek od MaTTo »

Ked ten zdroj vypnem do standby a necham ho vypnuty taku hodinu - potom ho zapnem tak nabehne normalne .
No v zaruke samozrejme je a ja ho teda rozoberat urcite nebudem , tka pockam ako sa to bude dalej spravat no momentalne som zdroj odvcera nevypol tak to dnes skusim poobede a este to niako pomeram ze co s tym je .
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mourek »

dost podobně se mi projevoval 550W zdroj , chybely mu 4týdny do konce záruky a dostal jsem repas. V PC teď mám 300 nebo 350W a jde to, mám Athlon 64 2800+, dvě mechaniky, 5 disků a jede.
ViPali

#9 Příspěvek od ViPali »

Často sa tu spomínali záťažové odpory na 5 a 12V, je možné, že ich nemáš v tom zdroji zapojené. Keďže ho nechceš rozobrať, tak sa to asi nedozvieš. Ale ak dobre rozumiem, po vypnutí, keď vybiješ 5 a 12V kondíky tak to nabehne, prečo potom nezapojíš do jedného voľného diskového fúzu dva odpory (250ohm/1W) z 5 a 12v na zem?

Nemáš v biose niečo nastavené?
MaTTo

#10 Příspěvek od MaTTo »

ViPali píše:Často sa tu spomínali záťažové odpory na 5 a 12V, je možné, že ich nemáš v tom zdroji zapojené. Keďže ho nechceš rozobrať, tak sa to asi nedozvieš. Ale ak dobre rozumiem, po vypnutí, keď vybiješ 5 a 12V kondíky tak to nabehne, prečo potom nezapojíš do jedného voľného diskového fúzu dva odpory (250ohm/1W) z 5 a 12v na zem?

Nemáš v biose niečo nastavené?

Tak toto , môzeme vylucit ...
Proste mne to pripada akoby ten zdroj po zapnuti zo standby siel z tych 5V co tam dava standby trafo t.j. 2A -- to by aj sedelo na tych 4,3 V a nic viacej ... mna s tymto nic nenapada ,, ako teraz je zdroj zapnuty uz vyse 20 hodin , PC je zatazeny stale uz je tam aj dost velka teplota .. ale zdroj ide bez najmensich problemov .. napetia su stabilne 5,05 , 12,25 tu problem nieje ..
fakt neviem . Este to potestujem ale reklmaaciu necham iba ako nevyhnutny posledny krok v rieseni problemu . Zatial mit o ide ako ma a vyzera ze sa to uz ustalilo tak uvidime .. no ale ajtak je to cudne .
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“