Osobné veci verejné

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jogo

Osobné veci verejné

#1 Příspěvek od jogo »

Dám si aj ja jednu :D

Čo si myslíte napríklad o písaní žiadostí o zamestnanie, kde uvádzate nielen osobné údaje, ale aj osobnostné (minimálne s polovice pravdivé), pripájate životopis, niekde aj fotku a potom to porozvlačujete (lebo Vám iné nezostáva) po celom okolí?
Achab

#2 Příspěvek od Achab »

No nevím jak je to dnes ale já jsem zatím vystřídal od r. 82 zhruba 4 firmy a nikdo se mě po papírech ani životopisu neptal - spíš byly dotazy na kolegy jestli vůbec něco umím... :oops:
Pokud bylo v mých silách, snažil jsem se podle svých možností uspět.
fifiju

#3 Příspěvek od fifiju »

Něco se mi taky nelíbí,ale když se pokusím vžít do pozice majitele, (nebo osoby někomu zodpovědné), jo,kdo ví co všechno bych chtěl vědět já,na jejich místě... nicméně nedávno jsem odpověděl na inzerát nabídky práce jakési firmě "smero",a to bylo teprve záživné.podle mě žádnou práci nenabízejí,jen se podvodným způsobem snaží shánět osobní údaje,protože na místo odpovědi mi přišel emaíl s odkazem na jakýsi podivný test,či formulář,nebo co to vlastně mělo být... BACHA NA NĚ!!! měl jsem v úmyslu přiložit odkaz,ale jakmile na to nejedu,pravé myšítko pořestane být aktivní,tiudíž to neumím uložit do záložek. přiložím alespoň screen emaílu,co mi od nich přišel.
Přílohy
SMERO.jpg
P O Z O R ! ! !
(54.57 KiB) Staženo 161 x
hafca

#4 Příspěvek od hafca »

Na pravé tlačítko můžeš zkusit postupy dole, není to sice úplně stoprocentní, ale zkusit to můžeš.

1. Stisknu pravé myšítko, vyskočí hláška.
2. Klepnu levým myšítkem na "OK" hlášky.
3. Tepve nyní pustím pravé myšítko.
4. U agresivních skriptů vyskočí znova hláška, může být i jiná, tak ji myší normálně potvrdím.
nebo
1. Stisknu CTRL+N = tatáž stránka v novém okně, nové okno umí nové kousky, protože má menu.
nebo
2. Stisknu pravé myšítko, hlášky se zbavím klepnutím na kouzelnou klávesu Esc, teprve pak pustím pravé myšítko.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
mtajovsky

#5 Příspěvek od mtajovsky »

OMG, 1,5 hodinový dotazník na "operátorku" skladu. A jaký dotazník je pro manažerku hygieny nebo dispečera s krumpáčem a lopatou? :D
hafca

#6 Příspěvek od hafca »

Copak tu hygienu, ale co teprve nějaký team leader nebo něco ještě vyššího? To aby si nejspíš vzal dovolenou a nějaký kurz na vyplnění by se asi taky sešel. :lol:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
michalkolesa
Zablokován
Zablokován
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od michalkolesa »

Já bych to taky zaměstnavateli nevyplňoval.

Když jsem byl bez práce na Úřadu práce tak jsem měl nervy v kýblu a vygradovalo to až do psychiatrické léčebny Dobřany s policejním doprovodem.

Kdyby mi zaměstnavatel něco takového dal, když jsem na to neměl vůbec myšlenky tak bych se asi neudržel. A navíc, když zaměstnanec na to nemá náladu něco vyplňovat, tak ten psychologický test nemá vypovídající hodnotu, protože dost otázek není vyplněno pravdivě.

Stát by měl zaměstnavatelům přitáhnout uzdu a ne jím ještě ustupovat, např. povolit až 6 měsíční zkušební dobu, kdy lze zaměstnance vyhodit bez udání důvodu.

Nebo zrušení příplatků za práci přesčas, v noci, o víkendech, svátcích a zahrnout to do měsíčního průměrného výdělku. Dopadne to tak, dělníkům u linek, kde se jede 24/7 platy klesnou.

Nebo dělníkům nařídí udělat si živnostenský list a budou jen podporovat Svarc-system a zaměstnavatel ušetří i na pojištění nebo se bude více rozmáhat práce načerno.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jezevec »

michalkolesa píše:...Stát by měl zaměstnavatelům přitáhnout uzdu a ne jím ještě ustupovat, např. povolit až 6 měsíční zkušební dobu, kdy lze zaměstnance vyhodit bez udání důvodu...

Je vidět, žes nikdy nepodnikal a tím pádem ani nezaměstnával.
Naposledy upravil(a) jezevec dne 08 lis 2011, 17:51, celkem upraveno 1 x.
michalkolesa
Zablokován
Zablokován
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od michalkolesa »

S tou okamžitým zrušeným pracovního poměru by šlo udělat kompromis, že by pracovní poměr šlo zrušit, ale musel by se uvést důvod a takový zaměstnanec by se pak mohl obrátit na soud s neplatností výpovědi a soudy trvají léta a většinou dají za pravdu zaměstnancům a zaměstnavatel pak musí doplatit ušlou mzdu a když soud trvá třeba rok tak je to slušný balík.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jezevec »

Tak si pořiď živnostenský list, vydělávej si sám na sebe, popřípadě ještě někoho zaměstnej a oni tě ty bolševický nápady rychle přejdou.
michalkolesa
Zablokován
Zablokován
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od michalkolesa »

Děkuji za TIP jak si zajistit obživu, ale jak víc čtu podnikatelské servery tak tím víc podnikat nechci.
helios

#12 Příspěvek od helios »

Živnostníci sú už mnoho rokov ohrozený druh.
Ak chce dnes niekto začať so živnosťou a opýta sa ma na rady, poradím mu, nech si vyberie jednoduchší spôsob samovraždy... :cry:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
kejki

#13 Příspěvek od kejki »

Jezevec: Dunngen-Krugerův effekt je v tomto případě obzvláště patrný.
michalkolesa
Zablokován
Zablokován
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od michalkolesa »

Ono živnostenské povinnosti se jinak řeší u živnostníka a u společnosti se 100 zaměstnanci.

Živnostník, který je na všechno sám tak někdy neví, zda má jít dříve na úřad s nějakým papírem nebo se věnovat své živnosti či marketingu.

Elektronické podpisy nejsou moc rozšířené a ne všechny úřady a problém je s ověřením času podepsání, když vyprší "načasovanost". Datové schránky nejsou pro živnostníky povinné a stále mají ještě "porodní bolesti" a je tam stejný problém jako u časového razítka. Někteří živnostníci nejsou s počítači kamarádi.

U velké firmy je situace o něčem jiném, tam to lze dobře rozdělit, ty zajdeš na úřad s přehledem nebo si můžou zřídit elektronický podpis pro firmu se to spíš vyplatí než pro soukromníka. Ty zajdeš do reklamky s návrhem vizitek, Váš další se budete věnovat montáži DPS. Tohle nám zákazník vrátil tak vy 3 se na to podívejte a opravte to.
Naposledy upravil(a) michalkolesa dne 28 lis 2011, 23:34, celkem upraveno 1 x.
Nika
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Nika »

fifiju píše:....

Standardní osobnostní dotazník, opravdu nijak nevybočuje. Pokud jako zaměstnavatel budu chtít na pozici člověka s určitou typologií, použiji něco podobného. Když to někdo nechce vyplnit, může podat samo o sobě určitou výpověď o jeho osobnosti. I to pak může být filtrem. Jsou pozice, kde je třeba dodržet určité postupy s trpělivostí a pod.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“