Rada při výběru zesilovače

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
konkork

Rada při výběru zesilovače

#1 Příspěvek od konkork »

Zdravím,
dostal jsem od známého zesilovač Kenwood KR-V 6030, který začal po 1 roce blbnout, tak jsem se rozhodl že jsi pořídím nový zesilovač, ale kvůli nedostatkům peněz jsem se rozhodl pro Onkyo A-9377. Myslíte že jsi alespoň
o trochu polepším s kvalitou zvuku?

CD: Onkyo DX-7355
Repro vyrobené na zakázku, měniče: ARN 312-00/4, ARP 150-00/4, ARV 104-04/4.
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

A proč se nejprve nepokusit o opravu toho původního?
Tady máš k němu kompletní servismanuál 8O
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od konkork »

Už jsem to zkoušel, ale nedaří se závadu odstranit. Známému ten zesilovač při stěhování spadl panelem na podlahu a zarazilo se kolečko na hlasitost do přístroje a potenciometr se rozdělal. Tak jsem to dával do hromady, ale furt to zlobí že někdy hlasitost se mění sama od sebe, myslím že se to tu už někdy řešilo s Kenwoodem, ale jelikož jsem amatér tak si nevim rady. Dával jsem to i na opravu a potřeba je prý vyměnit celý potenciometr, opravář mi říkal že se ho mám zbavit, protože tam je více problému. Tak proto si chci pořídit nový zesilovač.
kybl

#4 Příspěvek od kybl »

Jestli se ho chceš zbavit,mám zájem...
Roman
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Neříkal sis dřív THXT ? A nebylo tu toto téma už dřív?
kybl

#6 Příspěvek od kybl »

A jéje...To je zase nějaká bouda... :D
Roman
kokun

#7 Příspěvek od kokun »

konkork píše: Už jsem to zkoušel, ale nedaří se závadu odstranit. ... myslím že se to tu už někdy řešilo s Kenwoodem, ...Dával jsem to i na opravu a potřeba je prý vyměnit celý potenciometr, opravář mi říkal že se ho mám zbavit, protože tam je více problému. ...

Tak, řešilo se to tady (letos) a je to shodou okolností úplně stejný model.
Stejně si myslím, že by to za pokus (o tu opravu) ještě stálo (máš to tam docela podrobně popsané) - zvláště, když se jedná o "perfektní mašinu".
Ono taky - není opravář, jako opravář - nechej to ještě posoudit někomu zkušenějšímu :wink:
Honza - kokúň

#8 Příspěvek od kybl »

Přesně tak.Ale mám vážnou obavu,že po tom jeho odborném zásahu je asi vymalováno,anebo dlouhé zimní večery pro toho kdo to bude dávat dokupy.
Roman
Killroy
Moderátor

#9 Příspěvek od Killroy »

kybl píše:A jéje...To je zase nějaká bouda... :D
kokun píše: Tak, řešilo se to tady (letos) a je to shodou okolností úplně stejný model.

Ano. A jak už napsal Hill, je to ten jeden a ten samý člověk, pouze pod jiným nickem. Nechápu co k tomu ty lidi vede. Stejně se to pozná.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

No nwm jak kdo , ale já nečtu všechny došlé příspěvky , ale co se mi vrátí a z nových co mne zajímá . Proto já jsem přesvědčen , že pokud budu pokračovat ve vláknu , tak pokračování minimálně polovinu osazenstva mine , což mne štve , ale to je tak všechno , co s ím mohu dělat . Dával jsem sem dotaz na jeden zákaznický obvod , ale znovu nemohu , jak to tedy mám udělat ? Je zde pár nových lidí , kteří to mohou vědět , ale já nemohu znovu po letech napsat znáte tento intergráč ?
Hill
Administrátor

#11 Příspěvek od Hill »

Přece tím, že do toho vlákna napíšeš další příspěvek, vytáhneš ho mezi novinky a tam ho ostatní uvidí.
Tedy aspoň ti, kdo chodí na Bastlírnu přes Zobrazit nové příspěvky od poslední návštěvy.
Předpokládám, že nás takových je většina, kdo na hlavní stránku chodíme jen v případě, že na ní něco potřebujeme, k čemu není z fóra přístup.
Dej si odkaz taky do záložek a bez ohledu na to, co se zobrazuje na hlavní stránce vpravo, budeš mít přehled o aktuálním stavu diskuse.
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Já Ti Hille rozumím , ale mně to tak nevyhovuje a trhnu si nohou . :D Tento postup , co Ty popisuješ by měl být asi minimálně popsán v pravidelch , či defaultně pro nové uživatele podstrčen . Jednoduše se to konečně může ukázat . Jak si zjistím kolik bylo nových prohlédnutí znovuotevření příspěvku ? Nechce se mi sledovat příspěvky od věcí , které mne nezajímají .
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“