Pripravek na ovijeny spoje
Moderátor: Moderátoři
Pripravek na ovijeny spoje
Kdysi v dobe salovejch pocitadel jsem mel pripravky na ovijene spoje, jak na navijeni, tak na odvijeni. Tech spoju bylo v rostech salovek desitky tisic a bez tehle pripravku to neslo. Ted bych potreboval neco staryho na CNC freze zrepasovat a tyhle pripravky se mi nekam za 20 let nepouzivani zatoulaly. Problem je, ze i kdyz pripravky byly celkem jednoduchy, ze uz jsem zapomel, jak byly presne delany. Odvijecku bych jeste umel udelat, ta jeji tycka prumeru 5 mm ma jen osovy vrtani prumeru o 0,2 mm vetsi nez je prumer pinu, na ktery byl spoj ovinuty. Byl na ni vybrouseny ozub, ktery podebral konec dratu spoje a otacenim tycky se spoj odvinul.
Ale jak vypadalo ovijedlo si nemuzu vzpomenout. Neumite to nekdo popsat ci lepe nakreslit? Jde mi ale o tzv "modifikovany ovijeny spoj", tedy aby umel natocit na pin 1-2 zavity izolovanyho dratu a pak teprv 3-4 zavity odizolovanyho. Na netu k tomu sice neco je ale tyhle pripravky ani tuk. Nenabizi to nekdo k prodeji? Stacily by jen ty "pripravkovy bity" bateriovych vrtacek nebo sroubovaku s momentakem a regulaci je dnes vsude spousta.
Diky
Jirka
Achab píše:V některém AR-A byl článek "Amatérské ovíjené spoje"
je to tady AR A 9/82/351, ale není to moc vidět, spíš je použitelný jen popis . . .
- Přílohy
-
A09_82_351.pdf- (274.41 KiB) Staženo 299 x
Jirka
- Přílohy
-
ovijedlo-3.jpg- (81.45 KiB) Staženo 218 x
-
ovijedlo-2.jpg- (85.75 KiB) Staženo 228 x
-
ovijedlo-1.jpg- (135.53 KiB) Staženo 216 x
-