Acer Aspire 5520, přes displej svislé pruhy

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Gringo_Joe

Acer Aspire 5520, přes displej svislé pruhy

#1 Příspěvek od Gringo_Joe »

Donesla mi kamaradka svuj notebook, ze ji nefunguje. Tak jsem to zapnul a pres displej jsou svisle pruhy, tenke tak 1-3 pixely ruznych barev a to je vse, na co se zmuze. Je ale zvlastni, ze jednou z dvaceti pokusu nabehne, ale vydrzi mu to jen chvili a Windows zahy vystridaji prouzky.
Zkusil jsem externi monitor - ani neskytne. Notebook ma vystup VGA i DVI, ja zkousel jen VGA. Zkousel jsem jinou grafiku, taktez zadna zmena, dokonce vcetne toho jednoho nahodneho nabehnuti. Vyfoukal jsem vetracky od prachu, prehodil RAMku do druheho slotu, vytahl/vlozil procesor a stale nic. Dela to stejne pri behu na baterku i pri nabijecce.
Nejake napady, krome rozprodani na dily?
MaTTo

#2 Příspěvek od MaTTo »

Vadna graficka karta nvidia, oprava pomocou reflow alebo reballing, najdes tu na fore ohladom toho viac informacii ale pri danom notebooku to nebude moc rentabilne ak si to nespravis teda sam a zivotnost takehoto riesenia nieje mozne garantovat takze to moze fungovat den, tyzden, mesiac ...
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
Gringo_Joe

#3 Příspěvek od Gringo_Joe »

ja jsem teda zatim hledal jen ve svem prispevku ale kdyz pisu, ze jsem vymenil grafiku, tak bych zrovna v ni problem nevidel...
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Pokud tam je VGA tak jsi zapomněl dopsat za 5520 písmeno G
Pokud jsi měnil slotovou VGA a žádná změna zkus nahřát chipset. Je tam MCP67MV-A2 (myslím) a je to pěkná potvora.
Internet - metla lidstva
MaTTo

#5 Příspěvek od MaTTo »

No ale nenapísal si ci tá vymenena grafika je zarucene funkcna, ja mám k tomu notebooku doma 3 grafiky z coho dve su "nove" a bohuzial vsetky maju rovnaky problem, nakoniec som objednal grafiku cez ebay a s tou to funguje .Ale tie pasy na obrazovke a mrtvy video vystup na externy monitor je krasny prejav vadnej grafiky, ale ak mas tu druhu kartu zarucene vyskusanu ze funguje tak by som este skusil ine ramky a ak stale nic tak vadna doska ale tie grafiky tam su svine takze by som si to preveril .
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
rezis

#6 Příspěvek od rezis »

Ty grafiky se dají spolehlivě v pohodě opravovat výměnou čipu.
Ale ty MCP jsou mnohem větší svině. Zvlášť pokud po výměně vga je závada naprosto stejná.
Internet - metla lidstva
Gringo_Joe

#7 Příspěvek od Gringo_Joe »

Nechci se hadat, ale nalepka na spodku notebooku zadne pismeno G neuvadi.. Ale kdovi, jestli to je puvodni nalepka.
Druha testovaci grafika byla vytahnuta z funkcniho kompu, ale je pravda, ze se na ni tak pul roku nesahalo. Ja osobne se priklanim taky k nejakemu problemu s deskou, mozna ten chipset?
Par karet uz jsem doma v troube pekl, ale zivotnost tohoto reseni zatim nepresahla jeden mesic a uspesnost byla tak pul napul.. Ale zase zijeme jen jednou;-)
Petr-II

#8 Příspěvek od Petr-II »

Mam uplne stejny problem s 5520g. Slo by se s nekym z Vas domluvit, kdo ma nahradni grafickou kartu na odzkouseni? Zda je opravdu problem v grafarne? Pripadne potom tuto kartu odkoupit? Dik.
rezis

#9 Příspěvek od rezis »

Ji nahřej třeba jemně horkovzduchem. Na vyzkoušení zda je to ona to z 99%stačí.
Internet - metla lidstva
Petr-II

#10 Příspěvek od Petr-II »

To jako vytahnout ji z notasu a fouknout na to horkovzdusnou pistoli? Kolik stupnu a jak dlouho? Dik.
Gringo_Joe

#11 Příspěvek od Gringo_Joe »

ja davam do plynove trouby na max teplotu, deset minut nahrat, pak tri minuty pect.. Ale jak rikam, 50% uspesnost a trvanlivost maximalne mesic
Petr-II

#12 Příspěvek od Petr-II »

Me jde jen o potvrzeni, ze se jedna o vadnou grafarnu.

to Gringo_Joe: Muzes upresnit "deset minut nahrat, pak tri minuty pect." Tri minuty upect - predpokladam strcit do max. vyhrate trouby na tri minuty. Tim nahrat myslis co? Nebo je vse mysleno jinak? Diky.
Gringo_Joe

#13 Příspěvek od Gringo_Joe »

nahrat myslim tu troubu.. Hospodynky davaji babovky do predehrate trouby, ja troubu "nahrivam" ;-)
Petr-II

#14 Příspěvek od Petr-II »

Tak jsem dnes zapekl grafarnu. Notas se rozjel. Jsem zvedav, jak dlouho vydrzi. Ma nekdo nahradni grafarnu na prodej?
Gringo_Joe

#15 Příspěvek od Gringo_Joe »

ja mam :twisted: :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“