Výběr gramofonu
Moderátor: Moderátoři
Výběr gramofonu
Chtěl bych si pořídit nějaký gramofon, na občasné pouštění LPíček.
Požadavky:
- aby byl gramec spolehlivý a kvalitní
- magnetodynamická přenoska, do které by šlo eventuelně dobře sehnat jehlu
- cena kolem 1500 Kč (max. 2000 Kč), takže něco bazarového.
Zatím jsem koukal na tyto gramce:
1) Tesla NC 470
2) Dual CS 1249
3) Dual CS 601
Jaký z těchto byste vzali? U těch Dualů se mi líbí, že je to fullautomat, někde jsem ale četl, že je to spíše na obtíž, něž k dobru.
Popř. doporučte jiný gramofon, např. z HiFiLandu. Nebo jestli někdo máte doma někdo nějaký gramec doma na prodej...
Díky
A kutilmile - nelituju tě
Otázkou je, jestli chceš šasí nebo kompletní gramo:
moderní šasí: Duál, Technics....
Nebo z Tesel např. NC450 nebo NC452 hele: http://aukro.cz/gramofon-tesla-nc-452-i1978324954.html , nebo NZC431 - je vcelku HIFI, kterámá v sobě 15W/20W zesilovač!
MC400, MC600 - Tesla chassis..
Osobně používám starší dual chassis s 33/45/78, poloautomat, umí dát jehlu na desku i z desky...Jehla MM Shure, teoreticky by měl umět ,,i měnit desky" ale zdá se mi že na to chybí ,,potřebné ovladací prvky" ale v první řadě dlouhá osička....
BTW: NZC431 mam možná někde ve sklepě, myslim, že je opticky OK, ale vyžaduje technicky dát trochu dopořádku....
Jako RIAA jsem stavěl Actidamp MK II mohu jen doporučit.....
J.
CZJKP1 píše:Možností je více..
... nebo NZC431 - je vcelku HIFI, kterámá v sobě 15W/20W zesilovač!
....
NZC je leda tak Low-Fi, už ten preamp ze 2xKC149 to valí kamsi do pekla... Z toho jedině vytáhnout signál za přenoskou a vše ostatní udělat externě.
A kutilmile - nelituju tě
Zakoupil jsem tu NC 470, až ji budu mít, udělám taky menší generálku.
K tomu předzesilovači, kdybych nechtěl žádný stavět, co říkáte na tento?
A ještě dotaz, kdybych to chtěl napojit na repráky, počítám, že bych tam musel dát ještě nějaký zesilovač, že?